ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Άλκη: Τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη

Πατέρας Άλκη: Τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη
«Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας του Άλκη INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εμφανώς φορτισμένος έφτασε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για τη διεξαγωγή της δίκης για την δολοφονία του γιου του Άλκη, τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την έναρξη της δίκης είπε: «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».

Η μητέρα του Άλκη επισήμανε: «Τα ισόβια, να είναι ισόβια».

Οι γονείς του άτυχου 19χρονου έρχονται πρώτη φορά αντιμέτωποι με τους 12 οπαδούς που θα οδηγηθούν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Άλκη καθώς και τον τραυματισμό δύο φίλων του.

Την ίδια ώρα, αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει ήδη η αστυνομία για την διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 26 και οι μάρτυρες υπεράσπισης τουλάχιστον 15. Τα αναγνωστέα έγγραφα ανέρχονται σε 180 με τα 40 να αφορούν οπτικοακουστικό υλικό.

Η κατάθεση που θεωρείται η πλέον κρίσιμη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ είναι εκείνη της ιατροδικαστή, η οποία εξέδωσε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων από μαχαίρια στα πόδια και χτυπήματα στο κεφάλι.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 18/1 αναμένεται να είναι κλειστή η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια, ενώ η αίθουσα θα φυλάσσεται.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του 'Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ