ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη πρώην ντράμερ: «Έπιασε τα γεννητικά μου όργανα - Μέσα μου ένιωθα πολύ άσχημα»

Δίκη πρώην ντράμερ: «Έπιασε τα γεννητικά μου όργανα - Μέσα μου ένιωθα πολύ άσχημα»
Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για τη δεύτερη δίκη την οποία αντιμετωπίζει ο 69χρονος και αφορά σε 4 καταγγελίες κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το modus operandi του κατηγορουμένου για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση», πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, αλλά και τα αισθήματα ενοχής που η ίδια βίωνε περιέγραψε η δεύτερη από τις τέσσερις καταγγέλλουσες ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Η 25χρονη σήμερα γυναικά εξιστόρησε το περιστατικό στη θάλασσα, όπου σύμφωνα με την καταγγελία ο 69χρονος, το καλοκαίρι του 2011, την ώρα που «έπαιζε» μαζί με εκείνη και δυο ακόμα ανήλικες φίλες της σε παραλία του κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, της έπιασε τα γεννητικά όργανα.

«Το συμβάν έγινε μεσημέρι. Οι γονείς μου ήταν στα 20 μέτρα στην παραλία. Ήμουν αγχωμένη εκείνη τη στιγμή. Το διαχειρίστηκα με όση ψύχραιμα μπορούσα, ενώ μέσα μου ένιωθα πολύ άσχημα. Οι γονείς μου με βοήθησαν αρκετά στο να το διαχειριστώ αλλά είναι ένα γεγονός που μου έχει μείνει. Είναι πολύ δυσάρεστο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πάντα θα το θυμάμαι. Έφτασα εδώ κατόπιν διαβάσματος ενός άρθρου στο διαδίκτυο. Δεν έλεγε το όνομα του αλλά το κατάλαβα αμέσως. Όταν κατάλαβα ότι υπάρχει κι άλλο κορίτσι που έπαθε κάτι παρόμοιο με εμένα είπα ότι θέλω να μιλήσω», κατέθεσε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Τα υπόλοιπα κορίτσια τα άγγιξε;


Μάρτυρας: Δεν νομίζω.


Υπεράσπιση: Λέτε με έπιασε εκεί και με πίεσε. Και την ώρα που το έκανε αυτό γελούσε;

Μάρτυρας: Μάλιστα.

Υπεράσπιση: Μετά από αυτό έφυγε;

Μάρτυρας: Όχι. Εγώ έφυγα. Αυτός έμεινε πίσω με τα υπόλοιπα κορίτσια.

Αναφερόμενη στα συναισθήματα ενοχής που βίωσε μετά το περιστατικό, όπως συμβαίνει άλλωστε σχεδόν σε όλα τα θύματα και ιδιαίτερα στα ανήλικα θύματα τόνισε :

«Φοβόμουν ότι εγώ μπορεί να έχω κάνει κάπου λάθος. Ότι μπορεί να έφταιγα. Λόγω της νεαρής μου ηλικίας δεν ήξερα αν κάποιος έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Φοβόμουν ότι μπορεί να αδικήσω κάποιον αν μιλήσω, λόγω του χαρακτήρα μου».

Εισαγγελέας: Είχατε αντιληφθεί να ενοχλεί και άλλα κορίτσια;

Μάρτυρας: Δεν είχα καταλάβει κάτι. Το μόνο που είχα παρατηρήσει ήταν ότι ο κατηγορούμενος ήταν συνέχεια με μικρά κοριτσάκια.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο και τη συνομιλία που είχε με τη μητέρα της όταν της εκμυστηρεύθηκε την τραυματική αυτή εμπειρία.

«Η μητέρα μου, μού είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό να σε πιάσει κανείς σε αυτό το σημείο όταν τη ρώτησα. Μετά σιγά σιγά της εκμυστηρεύτηκα τι έγινε. Στις 17 Αυγούστου του 2011 της το είπα. Θύμωσε.


Την παρακάλεσα όμως να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί φοβόμουν ότι δεν θα μας υποστήριζε κανένας. Φοβόμουν την αντίδραση του κατηγορουμένου προς εμένα.


Επίσης την επόμενη μέρα φεύγαμε από το κάμπινγκ. Αργότερα η μητέρα μου το είπε στον πατέρα μου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πληροφορία που πήρε από τους γονείς της ότι ο κατηγορούμενος εκδιώχθηκε από το συγκεκριμένο κάμπινγκ σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Αυτό που είχα μάθει από τους γονείς μου το καλοκαίρι του 2021 ότι μεταξύ του 2018 και του 2020 κάποια στιγμή είχαν διώξει τον κατηγορούμενο από το κάμπινγκ γιατί ένας γιατρός κατάλαβε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την ανιψιά του».

Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για τη δεύτερη δίκη την οποία αντιμετωπίζει ο 69χρονος και αφορά σε 4 καταγγελίες κοριτσιών την περίοδο 2007-2015. Ο κατηγορούμενος, που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δικάζεται ταυτόχρονα σε δεύτερο βαθμό για μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, για την οποία έχει καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξης με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ