ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τη συμμορία στην Πάτρα: Τα άτομα του αναρχικού χώρου και τα όπλα

Νέα στοιχεία για τη συμμορία στην Πάτρα: Τα άτομα του αναρχικού χώρου και τα όπλα
EUROKINISSI - Φωτογραφία αρχείου

Άτομα του αναρχικού χώρου είναι όλοι οι συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από επιχείρηση στην Πάτρα.

Πρόκειται για έξι άνδρες και μια γυναίκα, ανάμεσά τους και ο γιος του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη με την κωδική ονομασία Στέλιος και δύο αδέλφια.

Στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ιδιόχειρες σημειώσεις εγκληματικών ενεργειών.

Οι Αρχές Ασφαλείας εντόπισαν δύο όπλα CZ και τοκάρεφ, καθώς επίσης και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυροκροτητές.

Στη διάθεσή τους, όμως, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν και μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, περούκες, κράνη, καθώς επίσης και ασυρμάτους, όπου άκουγαν τις συχνότητες της ελληνικής αστυνομίας.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από την περιοχή του Αγρινίου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές φαίνεται στόχος να ήταν τράπεζες και σούπερ μάρκετ και προσπαθούσαν να είναι κοντά στα κρησφύγετά τους για να έχουν τη δυνατότητα να εξαφανιστούν με ασφάλεια ενώ πάντα χρησιμοποιούσαν τους ασυρμάτους για να έχουν εικόνα για τις κινήσεις της άμεσης δράσης.

Η δράση, όμως, της εγκληματικής οργάνωσης δεν περιοριζόταν στις ληστείες αλλά και περιλάμβανε και εμπόριο ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν εγκατάσταση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, την οποία διοχέτευαν σε πιάτσες ναρκομανών στην περιοχή της Πάτρας.

Στο κρησφύγετό τους εντοπίστηκαν επίσης αυτοκίνητα και μηχανές που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες.

Για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει κυρίως οι ιδιόχειρες σημειώσεις αλλά και τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Την ίδια ώρα, η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν μπορεί να έχουν σχέση με επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών αλλά και άλλων στόχων στην περιοχή της Πάτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ