ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Για «βασανιστήρια» και «συνθήκες Μεσαίωνα» μίλησε ο Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή: Για «βασανιστήρια» και «συνθήκες Μεσαίωνα» μίλησε ο Δημητρακόπουλος
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME

Για «βασανιστήρια» που «θυμίζουν Μεσαίωνα» μίλησε ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή.

Όπως είπε ο ίδιος, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση και της είχαν πάρει το μπουφάν, παρότι είχε ζητήσει και δεύτερο γιατί κρύωνε.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της είπε πως δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της, παρότι εκείνη την ημέρα είχε περίοδο, και πως λόγω όλων αυτών εμφανίστηκε κουρασμένη και καταβεβλημένη.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρατείται εδώ και περισσοτερο ένα μήνα στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, ενώ είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι», ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε απο την αρχή που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα».

Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα από το δίκτυο του «Qatar Gate» και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς που πλήττει την αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μαζί της στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.

Η απόφαση για την Εύα Καϊλή αναμένεται νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ