ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός - Θεσσαλονίκη: «Ζήσαμε έναν Γολγοθά» - Νέα καταγγελία για την υπόθεση

Ψευτογιατρός - Θεσσαλονίκη: «Ζήσαμε έναν Γολγοθά» - Νέα καταγγελία για την υπόθεση
Φυσιοθεραπευτής παρίστανε τον νευρολόγο και υποστήριζε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατα πλάκας pixabay

Μια νέα καταγγελία ήρθε στη δημοσιότητα για την δράση του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε 15 άτομα τα περισσότερα από τα οποία έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ πέντε από αυτά έχασαν τη ζωή τους. 

Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και υποστήριζε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατα πλάκας ή και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Χορηγούσε μάλιστα θεραπείες με φάρμακα και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο.

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη.

Είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ, προκειμένου να εφαρμόσει τη δήθεν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διεξάγει έρευνα, και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου, εκτός της κατηγορίας για απάτη, υπάρχει και αυτή της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και αφορά στους θανάτους πέντε ανθρώπων.

«Ζήσαμε έναν Γολγοθά - Το παιδί μου τον είχε πιστέψει»

Καταγγέλλουσα, που μίλησε στο ίδιο μέσο, περιέγραψε πώς αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον «γιατρό», που είχε αναλάβει το παιδί της.

«Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε και το φάρμακο, που του έδινε ο γιατρός εδώ. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Άρχισα να το ψάχνω. Πρώτα από όλα στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο, αν υπάρχει τέτοιος γιατρός και τελικά μάθαμε ότι ήταν φυσιοθεραπευτής», περιγράφει η γυναίκα.

Ο ψευτογιατρός τής έλεγε πως «όλα θα πάνε καλά και θα δεις και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιοι νευρώνες», με την ίδια να τονίζει πως στην πράξη δεν άλλαζε κάτι.

«Του λέω "εγώ θα τη σταματήσω τη θεραπεία ό,τι και να γίνει". Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στη Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία, πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε θεό. Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω, 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε», περιγράφει.

Τα ταξίδια στη Γερμανία και τα ποσά

Όπως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν, ο «ψευτογιατρός» συνεργαζόταν και με γιατρό στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη του. Ο 65χρονος ταξίδευε, μαζί με τους ασθενείς εκεί, δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Στη συνέχεια, τούς πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων του, ο φυσιοθεραπευτής χρέωνε, για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που τούς έκανε, από 10.000 έως 25.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που απέσπασε υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, τα φιαλίδια που βρέθηκαν και ελέγχθηκαν δεν περιείχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ