ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Διέταξαν τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του

Παύλος Φύσσας: Διέταξαν τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του
Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Τη βίαιη προσαγωγή για τις 3 Φεβρουαρίου 2023 της συντρόφου του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Μαρίνα Δαλιάνη ζήτησε από το δικαστήριο πριν λάβει απόφαση για βίαιη προσαγωγή να εξετάσει ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι η μάρτυρας έχει εντοπιστεί σε επαρχιακή πόλη και έχει κλητευθεί.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας μία αστυνομικός, η οποία περιέγραψε πως έφτασαν στην καφετέρια Κοράλλι με έναν συνάδελφο της και τα όσα επακολούθησαν. Είδαν, όπως είπε, κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 μαυροφορεμένα άτομα. Στη συνέχεια, η αστυνομικός και ο συνάδελφος έπιασαν τον Παύλο Φύσσα. Ο μουσικός σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

«Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας, φωνάξαμε να σταματήσουν, δε μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε τη μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκίνητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με το πως ενήργησε εκείνο το βράδυ.

Πρόεδρος: Αν δε σας έλεγε ο Φύσσας ότι αυτός με μαχαιρώσε θα καταλαβαίνετε κάτι;
Μάρτυρας: Όχι εάν δε μας σήκωνε τη μπλούζα και μας έδειχνε δε θα καταλαβαίναμε κάτι. Εμείς είδαμε δύο άτομα να τσακώνονται. Να ρίχνουν κλωτσιές, μπουνιές.
Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας έδωσε κάποια απάντηση στο λόγο που μαχαίρωσε το Φύσσα;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.
Πρόεδρος: Λέτε ήταν ψύχραιμος και ήρεμος.
Μάρτυρας: Δεν έτρεξε, πήγαινε ήρεμος. Δεν είχε αντιληφθεί το τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τρέξει.
Πρόεδρος: Δεν περίμενε ότι θα επέμβετε, δεν είχατε κάνει τίποτα μέχρι τώρα θα μπορούσε να φύγει.
Μάρτυρας: Δεν ισχύει αυτό, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ