ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Δήλωνε γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς

Ψευτογιατρός: Δήλωνε γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς
Ο «ψευτογιατρός» συνήθιζε να «ψαρεύει» υποψήφια θύματα, αναφέροντάς τους ότι υπήρξε επί σειρά ετών γιατρός επώνυμων ανθρώπων Pixabay

Μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε ο «ψευτογιατρός» για να δελεάσει τους πελάτες του ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Άννας Βίσση, Λευτέρη Πανταζή, αλλά και σπουδαίων αθλητών, όπως οι διεθνούς φήμης τενίστες, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ!  

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για τον θάνατο πέντε ατόμων. Την Παρασκευή, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ' εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και σε βάρος Γερμανού συνεργάτη του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο «ψευτογιατρός» συνήθιζε να «ψαρεύει» υποψήφια θύματα, αναφέροντάς τους ότι υπήρξε επί σειρά ετών γιατρός επώνυμων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Live News», αποκάλυψε μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε για να δελεάσει τους πελάτες του ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Άννας Βίσση, Λευτέρη Πανταζή, αλλά και σπουδαίων αθλητών, όπως οι διεθνούς φήμης τενίστες, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ!

Ακόμα και εστεμμένοι, ήταν ανάμεσα στους δήθεν διάσημους πελάτες του ψευτογιατρού, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, προσέλκυε ασθενείς με σκοπό το κέρδος.

«Έλεγε ότι ήταν προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν τον γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν καλά παρότι μεγάλος σε ηλικία».

Σημειώνεται πως από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων προέκυψε ότι πέρα από τον 66χρονο Έλληνας φυσιοθεραπευτή στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 72χρονος Γερμανός γενικός γιατρός, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2020 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο. Μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία και τις καταγγελίες εις βάρος τους, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε, κατά βάση, προχωρημένο στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Καταγγελία: «Θα σε βρουν στα θυμαράκια»

Όσοι κατάφεραν να γλυτώσουν από την δράση του και να ξεσκεπάσουν την απάτη εις βάρος τους, δέχτηκαν απειλές μέχρι και για τη ζωή τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον 66χρονο.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε. Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι ''να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια''», δήλωσε ένα από τα θύματα στο MEGA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ