ΕΛΛΑΔΑ

Στο σπίτι του ψευτογιατρού ο Αλέξης Κούγιας – «Δεν είναι Ουγκάντα η Ελλάδα»

Στο σπίτι του ψευτογιατρού ο Αλέξης Κούγιας – «Δεν είναι Ουγκάντα η Ελλάδα»
EUROKINISSI

Στο σπίτι του 66χρονου ψευτογιατρού που φέρεται να εξαπάτησε ασθενείς υποσχόμενος «θεραπείες» για ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (21/01) ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ. Κούγιας εξήγησε πως ο 66χρονος επικοινώνησε μαζί του για την υπόθεση αλλά αδυνατούσε να προσέλθει στο γραφείο του ποινικολόγου γιατί έξω από το σπίτι του βρίσκονταν συνεχώς τηλεοπτικά συνεργεία.

«Αναγκάστηκα να έρθω εγώ» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «δεν είναι Ουγκάντα, είναι κράτος Δικαίου» και εξαπέλυσε πυρά για διαρροή στοιχείων και ονομάτων φερόμενων ως παθόντων, τη στιγμή που ακόμη διεξάγεται προανάκριση η οποία «είναι μυστική» και δεν έχει φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση.

«Αυτή η παρανομία, εφόσον αναλάβω διότι δεν έχω αναλάβει την υπόθεση ακόμα, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Χρέωνε 30.000 ευρώ δύο ενέσεις «βλαστοκυττάρων» - Συγκλονίζει ο αδελφός θύματος

Να επιβάλει η Δικαιοσύνη την τιμωρία που αρμόζει στον νέο ψευτογιατρό, ζητεί αδελφός θύματος περιγράφοντας πως ο απατεώνας προσέγγισε την οικογένεια και κατάφερε να αποσπάσει 60.000 ευρώ.

Ο αδελφός του, που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, διέκοψε τα φάρμακα που του είχαν χορηγήσει οι γιατροί του, καθώς ο ψευτογιατρός του αναπτέρωσε τις ελπίδες να περπατήσει ξανά μέσω «θεραπείας» με βλαστοκύτταρα.

«Είδαμε κάποια στιγμή στις ειδήσεις, ότι υπάρχει μια πειραματική θεραπεία που ξεκινάει, ένα πείραμα με βλαστοκύτταρα το οποίο υποσχόταν θεραπεία, βελτίωση, και εκείνη την περίοδο συγκεκριμένα εμφανίστηκε για κακή μας τύχη στη ζωή μας αυτός ο άνθρωπος μέσω κάποιου κοινού γνωστού ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι μπορεί να κάνει τον αδελφό μου καλά και να περπατήσει. Έτσι έγινε η επαφή και ξεκίνησε τη ‘’θεραπεία’’. Αυτός φυσικά αφού μας ανάγκασε να σταματήσουμε τη θεραπεία την ιατρική με τα φάρμακα που ακολουθούσε μέχρι τότε ο αδερφός μου αφού πήγαν στη Γερμανία κάναν εξετάσεις και γύρισε πίσω με αναπτερωμένες ελπίδες ο αδελφός μου ότι θα γίνει καλά γιατί του έδωσε πολλές ελπίδες και στη Γερμανία και εδώ. Ενώ του είχα αναφέρει ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές να γίνει καλά γιατί κρατούσα μικρό καλάθι και μου είπε ‘’είναι η τελευταία μου ελπίδα θέλω να το δοκιμάσω’’ κι έτσι έγινε αυτό που έγινε», περιγράφει ο αδελφός του θύματος στο OPEN.

Ο ψευτογιατρός κατάφερε να αποσπάσει από την οικογένεια 60.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ ήταν μόνο για δύο ενέσεις «βλαστοκυττάρων» για τις οποίες ο ψευτογιατρός τους έκανε και δήθεν έκπτωση.

«Οι δύο ενέσεις με τα ‘’βλαστοκύτταρα’’ τις κοστολογούσε από ότι μας είπε μας έκανε και κάποια έκπτωση υποτίθεται 30.000 ευρώ ήταν οι δύο ενέσεις, συν τα άλλα όλα που έκανε πριν και μετρά τις ενέσεις των ‘’βλαστοκυτάρρων’’.

Ο αδελφός του θύματος, δηλώνει έκπληκτος από την έκταση της υπόθεσης και τον αριθμό των θυμάτων που εξαπάτησε ο επιτήδειος.

«Εγώ όταν έκανα την καταγγελία μετά τον θάνατο του αδερφού μου τέλος του 2020 δεν περίμενα ποτέ ότι θα είναι τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα έχουν εξαπατηθεί από τον συγκεκριμένο ψευτογιατρό έμεινα έκπληκτος δεν σας το κρύβω βλέποντας την έκταση που έχει πάρει αυτό το γεγονός και τι να πω… ευελπιστώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα βρει την τιμωρία που του αρμόζει από την ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να αναπαυτούν οι ψυχές αυτών των ανθρώπων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ