ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Βόρεια Ελλάδα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Αναλυτικά τα τμήματα του οδικού δικτύου δυτικής Μακεδονίας όπου οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες INTIME NEWS / ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ (Φωτογραφία αρχείου)

Η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της δυτικής Μακεδονίας, διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ωστόσο, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση αναφέρει αναλυτικά τις περιοχές όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 39ο χλμ έως το 42ο χλμ. στην Καστοριά.

Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Βασιλίτσας, από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Περιβολίου -Αβδέλας, από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ..

Στο νομό Φλώρινας, χρειάζονται αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης της ΕΜΥ

Να σημειωθεί ότι σε νέα επικαιροποίηση του Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που βρίσκεται σε ισχύ, προχώρησε η ΕΜΥ, το Σάββατο (21/1).

Αναλυτικά, σήμερα, Σάββατο (21/1) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως το απόγευμα. Από το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Αύριο Κυριακή (22/01) τα φαινόμενα θα πλήξουν τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα (23/01) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Αναλυτικά το επικαιροποιημένο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο (21/1/2023),
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα
β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα
γ. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Την Κυριακή (22-01-2023),
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι
β. από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τη Δευτέρα (23-01-2023),
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ
β. από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Προοπτική για την Τρίτη (24-01-23):
Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ