ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Έρευνα για ύπαρξη μαύρου χρήματος με εντολή Βουρλιώτη

Ψευτογιατρός: Έρευνα για ύπαρξη μαύρου χρήματος με εντολή Βουρλιώτη
Το σπίτι - φρούριο που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στο Κορωπί CNN Greece

Εντολή για τη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης μαύρου χρήματος στην υπόθεση του αποκαλούμενου ως νέου «ψευτογιατρού» από τα Καλύβια, έδωσε ο επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και της δημόσιες δηλώσεις της αστυνομίας για την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του φυσιοθεραπευτή, ο οποίος εμφανίζεται να παρείχε έναντι αδράς αμοιβής -ως μη όφειλε- ιατρικές υπηρεσίες σε βαριά πάσχοντες προκαλώντας -ενδεχομένως- βαρύτατες βλάβες στην υγεία τους.

Η Αρχή εφόσον διαπιστώσει παράνομες ενέργειες, θα εκδώσει διάταξη δέσμευση περιουσίας, αν και νομικές πηγές εκτιμούν ότι η ενημέρωση της Αρχής θα έπρεπε να έχει γίνει αρμοδίως και μάλιστα προ πολλού, όταν δηλαδή ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του (μια υπόθεση το 2016 και μια το 2020) ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα -ενδεχομένως- να εξαφανιστούν στοιχεία.

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του κρατά περισσότερα από 14 χρόνια, ενώ εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα.

Κούγιας: «Ζει σε φτωχόσπιτο περίπου 100 τμ, να φύγουν οι κάμερες»

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την εκπροσώπηση του 65χρονου φυσιοθεραπευτή που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς παριστάνοντας τον γιατρό.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο πελάτης του μένει σε ένα «φτωχόσπιτο» 100 τμ., χτισμένο αγροτεμάχιο σε εκτός σχεδίου, ενώ το εσωτερικό του μέρος το περιγράφει ως «απόλυτη φτώχεια».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι «επί χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ήταν επί χρόνια προσωπικός φυσιοθεραπευτής κορυφαίων τενιστών, αθλητών του στίβου και αθλητών του ποδοσφαίρου και πως έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται έναν πραγματικό φυσιοθεραπευτή με υψηλού επιπέδου σπουδές και με μετεκπαίδευση...».

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «παράνομη συμπεριφορά» της αστυνομίας σε βάρος του 65χρονου και καλεί τα ΜΜΕ να φύγουν έξω από το σπίτι του προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλει μήνυση και θα ζητήσει «τη σύλληψη των δημοσιογράφων και καμεραμάν με την αυτόφωρη διαδικασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ