ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα - ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 47χρονου - Ποιοι είναι οι δράστες

Καλαμάτα - ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 47χρονου - Ποιοι είναι οι δράστες
Σύμφωνα με την αστυνομία, αναζητείται ένας ακόμα ύποπτος tharrosnews.gr

Σε ανακοίνωση για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

«Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά όσα κάνει γνωστά η ΕΛ.ΑΣ.:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία».

Η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό τους στο χωριό Κιτριές της Δυτικής Μάνης.

Σημειώνεται ότι, η δολοφονία του άτυχου άνδρα σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής όταν λίγα μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος, δύο άντρες που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο μικρό αυτοκίνητο ακινητοποίησαν τον 47χρονο, με τον οδηγό να κατεβαίνει, να διαπληκτίζεται μαζί του, να τον χτυπά και εν τέλει να τον πυροβολεί μια φορά κοντά στην αριστερή κνήμη.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr ο 47χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές της Καλαμάτας για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ για διακίνηση ναρκωτικών είχε καταδικασθεί και στην Αμερική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ