ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε το αεροσκάφος που ειδοποίησε για βόμβα

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε το αεροσκάφος που ειδοποίησε για βόμβα
EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» όπου προσγειώθηκε αεροπλάνο, Boeing 737 της Ryanair, από την Πολωνία, το οποίο έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 5:40 το απόγευμα της Κυριακής (22/1) στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδευμένο από ελληνικά F16.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) - Αθήνα, αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και αυτή τη στιγμή, ελέγχεται από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αφού κατέβηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Τα F-16 που το συνόδευαν επιστρέφουν στη Ν. Αγχίαλο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το «Ελ. Βενιζέλος», η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό έλεγχο καθώς οι πιλότοι ανταποκρίνονταν στις εντολές των Αρχών.

Το στίγμα του αεροσκάφους

Επρόκειτο για προγραμματισμένη πτήση, η οποία έδωσε σήμα για απειλή βόμβας είτε με τηλέφωνο στην εταιρεία ή το έγραψε κάποιος στο νετ.

Αμέσως, απογειώθηκαν Ουγγρικά μαχητικά που το έπιασαν στην Ουγγαρία και στη συνέχεια πάνω από Β. Μακεδονία το έπιασαν δύο ελληνικά F-16 από την 330 Μοίρα στην Αγχίαλο, τα οποία το συνοδεύουν αποφεύγοντας κατοικημένες περιοχές, πάνω από θαλάσσα.

Ακολούθησε πορεία προς το Ελ. Βενιζέλος, όπου απομονώθηκε, για να μπουν οι ειδικοί για έλεγχο.

Το αεροσκάφος ενώ πλησιάζει στο αεροδρόμιο:

Λεπτό προς λεπτο η άφιξή του ΕΔΩ

Το αεροσκάφος της Ryanair

ΔΗΜΟΦΙΛΗ