ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Ένταση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Άλκης Καμπανός: Ένταση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS

Ένταση μεταξύ οπαδών σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Οπαδοί διαπληκτίστηκαν ακριβώς μπροστά στην είσοδο των δικαστηρίων.

Όπως μεταδίδει το GRTimes, το επεισόδιο ξεκίνησε για άγνωστο λόγο, με άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να μαλώνουν μεταξύ τους και να απομακρύνονται μετά την παρέμβαση – μόνο με παρατηρήσεις και παραινέσεις – των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Οι οπαδοί απομακρύνθηκαν ενώ στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Κούγιας: «Προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι»

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και όπως φαίνεται σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας GrTimes.gr.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν ήδη νομιμοποιηθεί και σήμερα θα επιλεγούν οι ένορκοι.

«Είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα. Ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας, είναι υποδειγματικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά για ενόρκους και για τους μάρτυρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου, προσερχόμενος στο δικαστήριο, έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα.

«Πώς να είναι η πρώτη μέρα, δύσκολη μέρα, δύσκολη μέρα. Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως γράφει η politic.gr.

Η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει αλλά προσήλθε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από την αδελφή της δολοφονημένης Ζωής Δαλακλίδου.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια ήταν για ακόμη μια φορά ισχυρά, υπό το φόβο επεισοδίων.

Κατά την άφιξη των 12 κατηγορούμενων, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές φώναζαν «είστε δολοφόνοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ