ΕΛΛΑΔΑ

Αριδαία: Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και σοβαρές ζημιές

Αριδαία: Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και σοβαρές ζημιές
Προσπαθώντας να μετρήσουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι κάτοικοι καταγγέλουν την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων PIXABAY (ΑΡΧΕΙΟ)

Το κύμα βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων που χτύπησε τη χώρα, έπληξε και την Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα, πλημμυρίζοντας δρόμους, σπίτια και καταστήματα από το μεσημέρι της Δευτέρας (23/1).

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, η πυροσβεστική υπηρεσία, είχε δεχθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής (20:30) 83 κλήσεις, ενώ, παράλληλα έχουν προχωρήσει σε 22 αντλήσεις υδάτων.

Προσπαθώντας να μετρήσουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι κάτοικοι καταγγέλουν την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τη 13:00 που ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις άρχισαν να δέχονται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων μόλις δύο ώρες αργότερα.

Συμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικού ιστοτόπου makthes.gr οι κεντρικές οδοί της πόλης, η Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικάνδρου πλημμύρισαν σε τέτοιο βαθμό που καθιστά επικίνδυνη οποιαδήποτε διέλευση από οχήματα και πεζούς.

Ο Δήμος ενημέρωσε ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη (24/1).

Ανακοίνωση του Δήμου

Σε επαγρύπνηση οι τοπικές αρχέςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«Στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Αλμωπίας «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», ο Δήμαρχος Αλμωπίας συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση το Σ.Τ.Ο., στο δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που πλήττουν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει άμεσα δράσεις πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κατά τόπου υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΣ, ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Πέλλας, ο Διοικητής Π.Υ. Αριδαίας, ο Διοικητής Α.Τ Αριδαίας , η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, η Πρ/νη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Πρ/νος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλμωπίας και η Πρ/νη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην επικράτεια του Δήμου, η οποία είναι ελεγχόμενη παρά το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και της έντασής της.

Τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ είναι σε πλήρη ανάπτυξη και συνδράμουν με κάθε τρόπο όπου εντοπίζεται πρόβλημα. Ο Δήμος είναι σε επαφή και με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την άμεση κινητοποίηση της σε περίπτωση που τα φαινόμενα το απαιτήσουν.

Οι Ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν κλειστές και απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, συμμορφούμενοι στην κατακόρυφη σήμανση που έχει τοποθετηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. συντονίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στα δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου και το ΠΣ με όλες του τις δυνάμεις αντλεί ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, ανταποκρινόμενο στις κλήσεις των πολιτών.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ