ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Ακραία τα φαινόμενα στην Αττική - Πόσο θα κρατήσουν

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Ακραία τα φαινόμενα στην Αττική - Πόσο θα κρατήσουν
Aναμένεται κορύφωσή των καιρικών φαινομένων μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σταδιακά στην Αττική, ενώ αναμένεται κορύφωσή τους μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, μίλησε στο CNN Greece, το πρωί της Πέμπτης 26/1 και κατά την έναρξη των φαινομένων, και εφιστά την προσοχή σε όλους, και συγκεκριμένα στους κατοίκους της Αττικής, καθώς περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού, χαλαζόπτωση αλλά και κεραυνούς.

Τι θα συμβεί στην Αττική

Ο Κώστας Λαγουβάρδος σχετικά με την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο ανέφερε πως, «στην Αττική περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων αυτών τις επόμενες ώρες και θέλει πολλή προσοχή εν όψει των πλημμυρικών επεισοδίων και προβλημάτων που δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στην αρχή θα παρατηρούνται μικρά ύψη βροχής, τα οποία θα κορυφωθούν στην συνέχεια της μέρας μαζί με αρκετά έντονα φαινόμενα, ενώ αναμένουμε και χαλαζόπτωση», ανέφερε κλείνοντας.

Μέχρι πότε θα κρατήσει και που θα μεταφερθεί

Σχετικά με την υποχώρηση των φαινομένων, σημείωσε πως, «το φαινόμενο αυτό κινείται προς τα ανατολικά, και έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Φθιώτιδας, Εύβοια και μεγάλα κομμάτια της Θεσσαλίας όπου και περιμένουν νεότερα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Τα φαινόμενα σιγά σιγά θα μεταφερθούν ανατολικότερα και τότε θα αρχίσουν να υποχωρούν αργά το απόγευμα, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ της Πέμπτης 26/1».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ