Απίστευτες εικόνες: Μαθητές διέσχισαν αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον Εύηνο
Ανανεώθηκε:
Αιωρούμενη γέφυρα, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου, αναγκάστηκαν να περάσουν μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία για να επιστρέψουν από το σχολείο τους.
Οι μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα Ναυπακτίας, μπορεί να πήγαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί της Πέμπτης (26/1), ωστόσο στον γυρισμό, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, αναγκάστηκαν να περάσουν από αυτό το επικίνδυνο σημείο.
Έτσι, διέσχισαν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.
Ωστόσο, υπήρχε και άλλη διαδρομη που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει τα παιδιά για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, διαμέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά.
Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, υποστήριξε μιλώντας στο OPEN ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε.
«Αντί το μεσημέρι να ειδοποιηθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κακοκαιρία: «Σαρώνει» Ρόδο και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα
Κακοκαιρία - Εξάρχεια: Υποχώρησε το οδόστρωμα και «κατάπιε» γυναίκα
Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα στη Λακωνία – Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00