ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογοι «φωτιά» από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ με κυκλώματα μαφίας - Παρέμβαση Ντογιάκου - Θεοδωρικάκου

Διάλογοι «φωτιά» από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ με κυκλώματα μαφίας - Παρέμβαση Ντογιάκου - Θεοδωρικάκου
Οι σχετικές συνομιλίες αποκαλύπτουν τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης και το πλέγμα συμφερόντων, ενώ φέρονται να βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Τους διαλόγους «φωτιά» υψηλόβαθμων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) με μαφιόζους και «νονούς» της νύχτας φέρνει στο φως η εφημερίδα «Το Bήμα της Κυριακής», με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να έχει ήδη εξαγγείλει έρευνα για το θέμα και τον Εισαγγελέα του Αρείου πάγκου, Ισίδωρο Ντογιάκο να πραγματοποιεί παρέμβαση. 

Το σχετικό υλικό που παρουσιάζεται αποκαλύπτει τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης και το πλέγμα συμφερόντων. Οι συνομιλίες αυτές φέρονται να βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ..


Στις συνομιλίες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Μάλιστα έχουν βρεθεί SMS τα οποία αποστέλλονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.

Αυτές είναι οι συνομιλίες που «καίνε» τους αξιωματικούς

29/3/2018

 • Μέλος κυκλώματος: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη».
 • Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Ό,τι γουστάρεις άμεσα».

24/5/2022

 • «Νονός»-έμπορος καυσίμων: «Καλημέρα».
 • Διοικητής ΑΤ: «Κύριε Γ, καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ. του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης, για τον άλλο, για οικονομική αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά».

  25/5/2022
 • Διοικητής ΑΤ: «Καλησπέρα κύριε Γ».
 • «Νονός»- έμπορος καυσίμων: «Είχα δώσει ακόμα έναν άνθρωπο (σ.σ. αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος όποτε έχουμε και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ. υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας και εσύ στην Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ. ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

  (Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες).

  3/6/2022
 • Διοικητής ΑΤ: «Καλημέρα».
 • «Νονός»-έμπορος καυσίμων: «Αφού έχουμε τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ. έχουν βάλει τους δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ. Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

  10/6/2022
 • «Νονός» – έμπορος καυσίμων: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».
 • Διοικητής ΑΤ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ. εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρεις αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».

Επαφές με «συνεργάτες υπουργών»

Σε αρκετούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις. Μάλιστα, οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγες ώρες μετά τις καταγεγραμμένες στιχομυθίες, πράγματι υπάρχουν περίεργες άνωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς αυτές τις προσυνεννοημένες τοποθετήσεις αστυνομικών.

2/3/2018

 • Μέλος κυκλώματος: «Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας».
 • Πρώην αστυνομικός «μεσάζων»: Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».

Παράλληλα, ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού σε στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ για μεταθέσεις «ημετέρων» σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο (2/3/2018).

28/3/2018

 • Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. Να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».
 • Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Πήραμε πριν δεκάπεντε λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

  21/12/2018
 • Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;».
 • Ανώτατος αξιωματικός ΕΛΑΣ: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Εισαγγελική παρέμβαση Ντογιάκου

Εν τω μεταξύ, τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με τους φερόμενους ως επίορκους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν επαφές με το οργανωμένο έγκλημα και να δρουν προς το συμφέρον των «νονών» της νύχτας.

Συγκεκριμένα, μετά την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για το πειθαρχικό κομμάτι στην ΕΛ.ΑΣ., ανέλαβε δράση και η Δικαιοσύνη για το ποινικό σκέλος, καθώς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Ντογιάκος έδωσε την παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση, και μάλιστα από δύο εισαγγελείς- έναν τακτικό κι έναν επίκουρο-, και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Άμεση η αντίδραση Θεοδωρικάκου

Εξάλλου, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» αναφορικά με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και σχέσεις αυτών με κύκλωμα της μαφίας, αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας που λυμαίνεται τη νύχτα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο αποκαλύπτει το θέμα, οι αξιωματικοί δεν δίσταζαν να τοποθετούν «δικούς» τους ανθρώπους από το σώμα σε υπηρεσίες - κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες.

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτονται συνομιλίες τωρινών σημαντικών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

Άλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς.

Και αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού. Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ