ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η κρατική διαφήμιση σε παράνομες επιχειρήσεις του διαδικτύου

Τέλος η κρατική διαφήμιση σε παράνομες επιχειρήσεις του διαδικτύου

Το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ είναι ένα βήμα εξυγίανσης στον «αχανή» και ενίοτε ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, σύμφωνα με τον γ.γ.Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο.

Ο κ. Κρέτσος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι στο εξής δεν πρόκειται να λάβουν χρήματα από κρατικές διαφημίσεις ανυπόληπτες εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες λειτουργούν ακόμα και χωρίς ΑΦΜ.

Ο κ. Κρέτσος, ανέφερε ότι το μητρώο επιχειρήσεων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει αύριο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είναι μία πρωτοβουλία που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4339/1 ενώ θα λειτουργεί ουσιαστικά ως μηχανισμός πιστοποίησης και θα δίνει κίνητρα στις νόμιμες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό.

«Αυτό το οποίο είναι καθαρό, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης, δηλαδή τα χρήματα του ελληνικού λαού, να δίνονται σε αγνώστου ταυτότητας παραλήπτες στο διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Κρέτσος και έκανε γνωστό ότι η εγγραφή στο μητρώο θα είναι προαιρετική, ενώ προανήγγειλε ότι σε δεύτερη φάση θα υπάρξει και η δυνατότητα ελέγχου μέσων ενημέρωσης που υποκλέπτουν ειδήσεις και τις μεταδίδουν στο διαδίκτυο.

Όπως τόνισε ο κ. Κρέτσος, με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο διαδίκτυο, θιγόμενη είναι και η ελευθεροτυπία και επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν εταιρείες ΜΜΕ που δεν διαθέτουν ούτε καν ΑΦΜ, ότι γίνονται με αυτές συναλλαγές και διαφημιστικές καταχωρήσεις, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται κρούσματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και ρητορική μίσους.

«Ελπίζουμε ότι το μητρώο θα είναι και ένα πρώτο βήμα να κάτσουν στο τραπέζι οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή οι επαγγελματικές ενώσεις των δημοσιογράφων, ώστε αυτοί να καθορίσουν ένα νέο κώδικα δεοντολογίας που θα πρέπει να διέπει να το διαδίκτυο», είπε ο κ. Κρέτσος.

O Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ