ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Τατσόπουλου: Η πρώτη ανάρτηση αφότου αφέθηκε ελεύθερος

Σύλληψη Τατσόπουλου: Η πρώτη ανάρτηση αφότου αφέθηκε ελεύθερος
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Το πρώτο του μήνυμα έστειλε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, αφού αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του λόγω μήνυσης από δημοσιογράφο - παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατσόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα».

Το χρονικό της σύλληψης

Το βράδυ της Δευτέρας (30/01) μετά την την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Τατσόπουλο με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η είδηση έγινε γνωστή από τους διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή τους ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.

«Μόλις με συλλαμβάνουν το βλέπετε. Γιατί ένας ''τύπος'' λες και έχουμε θεοκρατία αυτή τη στιγμή (…) Ξέρω πολύ καλά ποιος έκανε τη μήνυση. Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση, κι εγώ πρέπει να την περάσω στο τμήμα», ακούγεται να λέει ο κ. Τατσόπουλος.

Η αντίδραση του κόσμου στη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου εκφράστηκε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ