ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Εκβιασμός νεαρής δασκάλας μέσω «ροζ βίντεο» σε διαδικτυακούς φίλους της

Κως: Εκβιασμός νεαρής δασκάλας μέσω «ροζ βίντεο» σε διαδικτυακούς φίλους της
Η κοπέλα υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία σε βάρος του άγνωστου δράστη για εκβίαση και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα Intime

Άλλη μια υπόθεση εκβιασμού μέσω ροζ βίντεο έρχεται στο φως, έπειτα από καταγγελία νεαρής δασκάλας στην Κω, η οποία έπεσε θύμα ενός αγνώστου που κατάφερε να αποσπάσει το εν λόγω περιεχόμενο με προσωπικές ερωτικές στιγμές της κοπέλας. Στη συνέχεια, ο δράστης έστειλε το βίντεο σε διαδικτυακούς φίλους του θύματος μέσω messenger προσπαθώντας να εκβιάσει για να αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» της Ρόδου, η 28χρονη κοπέλα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον σάλο που ξέσπασε με την ίδια να απευθύνεται στις αστυνομικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δασκάλα την περασμένη Παρασκευή έλαβε στο messenger από κάποιον χρήστη ένα στιγμιότυπο οθόνης από βίντεο με προσωπικές της ερωτικές στιγμές. Ο άγνωστος την εκβίασε πως αν δεν του έδινε το ποσό των 1.000 ευρώ, θα διέρρεε το βίντεo.

Η 28χρονη δεν έδωσε τα χρήματα και διέκοψε την επικοινωνία. Τις επόμενες ώρες, διαδικτυακοί της φίλοι άρχισαν να της στέλνουν μηνύματα λέγοντάς της πως είχαν λάβει το επίμαχο βίντεο. Η κοπέλα υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία σε βάρος του άγνωστου δράστη για εκβίαση και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει για το χρονικό της υπόθεσης:

Την 28η Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 13:00 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ηρακλειδών από μια 28χρονη δασκάλα εκβίαση, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα και του Νόμου 4624/2019 Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις».

Την 27η Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 18:37 δέχτηκε ηλεκτρονικό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο στην εφαρμογή Instagram από συγκεκριμένο προφίλ άνδρα, με το οποίο της ζητήθηκε να του αποστείλει τον τηλεφωνικό της αριθμό, το οποίο και έκανε μετά από τρεις ώρες περίπου.

Την 27η Ιανουαρίου 2023 και 23:50 ώρα δέχτηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από το Facebook για έκδοση νέου κωδικού του λογαριασμού της.

Την 28η Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 00:10 δέχθηκε μέσω της εφαρμογής messenger από τον λογαριασμό του ίδιου ατόμου με το οποίο είχε συνομιλήσει στο Instagram ένα στιγμιότυπο οθόνης με βίντεο από προσωπικές της στιγμές ερωτικού περιεχομένου, με το οποίο την εκβίασε ότι θα το διαρρεύσει στις επαφές της στο messenger εάν δεν του κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε και διέκοψε την επικοινωνία και την 28η Ιανουαρίου 2022 ενημερώθηκε από διαδικτυακούς της φίλους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram και Facebook) ότι είχαν λάβει μηνύματα από τα αντίστοιχα προφίλ της στις προαναφερθείσες διαδικτυακές πλατφόρμες με τα οποία τους ζητήθηκαν χρηματικά ποσά, ενώ σε μερικούς εξ αυτών είχε προωθηθεί το ανωτέρω βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ