ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Σιωπηρή πορεία με κεριά στη Θεσσαλονίκη

Άλκης Καμπανός: Σιωπηρή πορεία με κεριά στη Θεσσαλονίκη
Άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας ένα κεράκι στο χέρι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στη μνήμη του eurokinissi

Δεκαεννέα κίτρινους πανσέδες στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τοποθέτησαν νωρίτερα πολίτες θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του 19χρονου. 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας ένα κεράκι στο χέρι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στη μνήμη του.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν ο θείος και η θεία του Άλκη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Ένα χρόνο χωρίς τον Άλκη. Δε θα πω πόσο μας λείπει, αυτό που θέλω να πω είναι να μοιράζετε τα συναισθήματα σε φίλους και γνωστούς και στα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο θείος του Άλκη στο thestival.gr, Γιάννης Σερέτης, προσθέτοντας ότι καμία ποινή για τους κατηγορούμενους δε θα τους ικανοποιήσει.

Στο σημείο βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του Άρη Κουέστα και Μπάμπετς.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς» και «Άλκης Καμπανός για πάντα Αρειανός» ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η πορεία θα κινηθεί στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, έναντι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου έχουν τοποθετηθεί πλάκες με τα ονόματα των Άλκη, Τόσκο και Νάσο, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της οπαδικής βίας. Στη συνέχεια θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ