ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση και αγωγές 200.000 ευρώ του γιου Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αξιωματικού

Μήνυση και αγωγές 200.000 ευρώ του γιου Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αξιωματικού
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Μήνυση και αγωγές κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου αναμένεται να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Θεοδωρικάκος, όπως γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο 23χρονος εξουσιοδότησε το δικηγορικό γραφείο να καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου πρώην επικεφαλής της Άμεσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και παράβαση καθήκοντος, κάνοντας λόγο παράλληλα «για παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές» εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, η δικηγορική ομάδα θα διεκδικήσει και αποζημίωση 200.000 ευρώ από τον απόστρατο αξιωματικό.

Με την ίδια εξουσιοδότηση, ο Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του νομιμοποιούνται να καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τα όσα «ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια

  • Προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, αριστούχου φοιτητού στο πλέον φημισμένο παγκοσμίως Πανεπιστήμιο Οικονομικών Σπουδών υψηλού επιπέδου «Bocconi University», με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.
  • Με την ίδια εξουσιοδότηση μου δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ.
  • Με την ίδια εξουσιοδότηση μου εδόθη η εντολή όπως καταθέσω μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειωτέον, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, εκτός από αριστούχος φοιτητής υπήρξε και επίλεκτος μπασκετμπολίστας, συμμετέχοντας σε επίσημα πρωταθλήματα, προτού αναχωρήσει για τις σπουδές του στην Ιταλία και ουδέποτε έχει καπνίσει έστω στη ζωή του.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές, λόγω υπεραπασχολήσεως των συνεργατών μου και εμού, θα κατατεθούν ή αύριο Παρασκευή 3/2/2023, ή τη Δεύτερα 6/2/2023.

Μηνύσεις και αγωγές εις βάρος των ιδίων προσώπων θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί.

Αθήνα, 2/2/2023

Με εκτίμηση και Σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ