ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού 4χρονου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Είναι ψέματα» λέει ο πατέρας

Υπόθεση βιασμού 4χρονου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Είναι ψέματα» λέει ο πατέρας
«Το παιδί βιάστηκε από τον πατέρα κατ’ εξακολούθηση» υποστηρίζει ο συνήγορος της μητέρας του 4χρονου Unsplash

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση βιασμού ενός 4χρονου αγοριού στην Πέλλα για την οποία κατηγορούνται ο πατέρας και ως συνεργός η γιαγιά του ανήλικου.

Ο 38χρονος πατέρας μέσω της συνηγόρου του κάνει λόγο για «ψευδείς καταγγελίες», ενώ όπως ισχυρίζεται ο φερόμενος ως δράστης, στη ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν, ίχνη βιασμού.

Σύμφωνα με το Mega, η ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού, πραγματοποιήθηκε στις 11/07/22. Από τις 15/06/22 έως τις 02/07/22 το παιδί βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του, ενώ δύο ημέρες μετά, στις 11/07/22, έγινε η ιατροδικαστή εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη δυσκολία, καθώς ο 4χορνος δεν ήθελε κανέναν να τον αγγίζει.

Η εξέταση έδειξε τα εξής:

  • Θλαστική εκχύμωση του αριστερού αντιβραχίου
  • Εκδορά στο δεξί γόνατο
  • Μελανιά στο αριστερό γόνατο
  • Εξέταση στα γεννητικά όργανα: χωρίς παρουσία κακώσεων

Σύμφωνα με την εκπομπή, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αντίδραση του παιδιού όταν είδε κάμερες στον χώρο που εξεταζόταν από ειδικούς επιστήμονες αλλά και η ανατριχιαστική αποκάλυψη που φέρεται να έκανε.

«Το παιδί έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κάμερες που υπήρχαν στον χώρο και συχνά εστίαζε το βλέμμα του εκεί. Μάλιστα, φάνηκε να τις αποφεύγει με κάθε τρόπο και ρώτησε αρκετές φορές γιατί υπάρχουν κάμερες. Κάποια στιγμή, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες, ώστε να μη φαίνεται κατά τη συζήτηση και έδειξε τέτοιο εκνευρισμό που ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η συνεδρία.

»Ο 4χρονος ανέφερε ότι ο μπαμπάς του είχε κάμερα και τον έβλεπε στην τηλεόραση. Αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο λόγος που δυσκολευόταν να συνεργαστεί μαζί μας και διαπιστώσαμε ότι μόλις απομακρύναμε τις κάμερες, το παιδί ήταν πιο ήρεμο».

Δικηγόρος μητέρας: «Το παιδί βιάστηκε από τον πατέρα κατ’ εξακολούθηση»

Η φερόμενη υπόθεση βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συντάραξε την κοινωνία της Πέλλας, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, ένας πατέρας βίαζε το 4χρονο παιδί του με συνεργό τη γιαγιά.

Την καταγγελία έκανε η μητέρα του αγοριού, η οποία φέρεται να εντόπισε σημάδια στο κορμάκι του και απευθυνόμενη σε ειδικούς, κατάφεραν -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- να ξεκλειδώσουν σκοτεινές διηγήσεις από τα όσα φέρεται να βίωσε κατά τη διαμονή του με τον πατέρα και τη γιαγιά του.

Μέχρι στιγμής πάντως, σε βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, με τον δικηγόρο της μητέρας, Γιάννη Μαρακάκη να επισημαίνει στην τοπική ιστοσελίδα ThessToday.gr:

«Από την εξέταση προέκυψε πως το παιδί βιάστηκε από τον πατέρα κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο των πολυήμερων θερινών διακοπών τους. Ηταν η πρώτη φορά το χωρισμένο ζεύγος συμφώνησε ότι θα έχει το παιδί τόσες ημέρες διανυκτέρευσης στο περιβάλλον του πατέρα. Το παιδί γύρισε γεμάτο σημάδια σε χέρια και πόδια και από τις αφηγήσεις του αργότερα προέκυψε πως το έδεναν με δετικό και μάλιστα φαίνεται πως δεν ήταν μόνος ο πατέρας σε όλο αυτό. Μετά από μέρες άρχισε να διηγείται τα “παιχνίδια” που έκαναν μαζί. Φαίνεται πως συμμετείχε και η πρεσβυτέρα, η γιαγιά του ανήλικου παιδιού».

Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε: «Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για τα ασφαλιστικά μέτρα η άλλη πλευρά θεωρεί πως όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του παιδιού και κατευθυνόμενα από την μητέρα στο πλαίσιο της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού. Το παιδί εξετάστηκε από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στο πλαίσιο της ανάκρισης αλλά και μόλις πριν 15 ημέρες μόνο του από την πρόεδρο που δίκαζε την αίτηση των ασφαλιστικών η οποία εξέτασε ξεχωριστά και τους γονείς. Έχουμε μία υπόθεση που βάσει των επιστημονικών δεδομένων και των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών προκύπτει πως το παιδί ήταν πολύ δύσκολο να αφηγηθεί όλα αυτά ως προιόν υποβολής, δηλαδή να το έχει κατευθύνει κάποιος. Φαίνεται πως είναι γνήσια βιώματα δικά του τα οποία του έχουν εντυπωθεί ως οδυνηρά. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις αντικρύσει τον πατέρα του τρομάζει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, «το παιδί είναι σε ημιάγρια κατάσταση και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να πειραματίζονταν με την σεξουαλικότητά του. Δεν έχει αντιληφθεί την ποινική απαξία σε ότι αφορά τα βασανιστήρια που πέρασε και έχει συνδέσει τα συγκεκριμένα βιώματα με τον πόνο», ενώ σημείωσε πως: «Γίνονται προσπάθειες και ελπίζουμε να βοηθήσουν σε αυτό και οι δικαστές, ωστε το παιδί να ενταχθεί και να επανακοινωνικοποιηθεί ομαλά στο προσχολικό του περιβάλλον».

Μητέρα παιδιού: «Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού»

Η μητέρα του 4χρονου μέσω του δικηγόρου της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαι σε πρωτόγνωρη κατάσταση» καθώς και ότι «προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού, προσπαθώ ώστε όλο αυτό που έχει συμβεί να αποτελέσει μια κακή παρένθεση του παρελθόντος».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη «η εισαγγελέας εξετάζει και το ενδεχόμενο της διακίνησης του υλικού που είχε στην κατοχή του ο πατέρας με την γιαγιά», ωστόσο η πλευρά του πατέρα παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό σενάριο, κάνοντας λόγο για «ψευδείς καταγγελίες».

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας

«Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάσθηκε η έγγαμη συμβίωση. Έχουν δει εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα», ανέφερε η συνήγορος του πατέρα.

Η ίδια τόνισε ότι: «Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμόδιου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία, καθώς και από άλλα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψεύδους της καταγγελίας της. Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που είναι οι μόνες αρμόδιες να επιληφθούν, θα επακολουθήσει δε τάχιστα η αναζήτηση ποινικών, αστικών και κάθε είδους ευθυνών από κάθε υπεύθυνο για τη βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μου».

Πατέρας βίαζε τον 4χρονο γιο του με τη βοήθεια της γιαγιάς

Σύμφωνα με την καταγγελία, o εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς είναι χωρισμένος με τη μητέρα.

Όταν επέστρεψε στη μητέρα του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί ήταν φοβισμένο και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, με τη μητέρα του να αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Ο 4χρονος εξετάστηκε από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό και σιγά – σιγά άρχισε να αποκαλύπτει τη φρίκη που είχε βιώσει στα χέρια του πατέρα του.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας μαζί με τη γιαγιά έδεναν το παιδί και του έκλειναν το στόμα με ταινία για να μην φωνάζει και στη συνέχεια βίαζε το παιδί.

Έλεγε, μάλιστα, στο παιδί ότι επρόκειτο για «παιχνίδια» ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε και τις φρικιαστικές πράξεις του.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές κατάσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του πατέρα.

Η μητέρα που έκανε την καταγγελία στην εισαγγελία, ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ενώ η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ