ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διαταγή για βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Φύσσα σήμερα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διαταγή για βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Φύσσα σήμερα
Η μόνη κατάθεσή της που έχει αναγνωριστεί, είναι εκείνη που έδωσε στην Ανακρίτρια Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα αναμένεται σήμερα, Παρασκευή (3/2) έπειτα από την διαταγή του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βίαιη προσαγωγή της, να καταθέσει στο δικαστήριο για πρώτη φορά, όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του.

Η ίδια, είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν ξεψύχησε μαχαιρωμένος, και δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ούτε είχε αναζητηθεί, ώστε να δώσει κατάθεση στην δίκη.

Η μόνη κατάθεσή της που έχει αναγνωριστεί, είναι εκείνη που έδωσε στην Ανακρίτρια Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία, που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, πριν σχηματιστεί η μεγάλη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η σύντροφος του Φύσσα πρέπει να δώσει την μαρτυρία της για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη «Τάγματος εφόδου» της οργάνωσης.

Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί, όπου και της επιδόθηκε η κλήση.

Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της το οποίο ορίστηκε να εκτελεστεί στην σημερινή συνεδρίαση.

Αν η ίδια δεν ήταν παρούσα ούτε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα είναι πιθανό το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

Κλήθηκαν ακόμη δύο σημαντικοί μάρτυρες

Πλην της τότε συντρόφου του μουσικού, το δικαστήριο έχει καλέσει για σήμερα άλλους δύο μάρτυρες. Τον φίλο του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητο , παρών στην καφετέρια Κοράλλι από όπου ξεκίνησε η θανάσιμη καταδίωξη της παρέας του Φύσσα και τον εξωτερικό φρουρό των φυλακών Δημήτρη Χατζησταμάτη , θαμώνα της καφετέριας , που το επίμαχο βράδυ προσπάθησε να αποτρέψει την ένταση όταν είδε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες έξω από το μαγαζί.

Και οι δύο μάρτυρες είναι σημαντικοί καθώς έχουν περιγράψει κρίσιμες λεπτομέρειες για όσα έγιναν πριν το φονικό χτύπημα στον μουσικό και την «οργανωμένη και συντεταγμένη» , όπως και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει, δράση των μελών του «Τάγματος εφόδου» που σε χρόνο εξπρές συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ από μέλη της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ