ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ η προσφορά της «Αποστολής» στο προσφυγικό

Ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ η προσφορά της «Αποστολής» στο προσφυγικό
Ο κ. Κωστής Δήμτσας γενικός διευθυντής της "Αποστολής" Δελτίο Τύπου/Αποστολή

Πριν από λίγους μήνες η «Αποστολή» υιοθέτησε το hot spot της Σάμου, αναλαμβάνοντας το λειτουργικό κόστος της.

Και σήμερα βραβεύθηκε για την ανθρωπιστική προσφορά στα θύματα της προσφυγικής κρίσης, στην προστασία των ανηλίκων ασυνόδευτων μεταναστών.

Η βράβευση της «Αποστολής» και του γενικού διευθυντή της Κωστή Δήμτσα έγινε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου που είχε κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης όσο και ο Δημαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν στο έργο της «Αποστολής» λέγοντας ότι «οι πρωτοβουλίες του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας είναι διαχρονικό με συνέπεια, σταθερότητα και κυρίως όραμα» .

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είπε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, που υλοποιεί στο μεταναστευτικό ανέρχεται, μέχρι σήμερα, στο ποσό των 2,652,000 ευρώ τονίζοντας ότι η προτεραιότητα τους Αρχιεπισκόπου, τους επόμενους μήνες είναι η μόρφωση και η εκπαίδευση των παιδιών με παράλληλες δραστηριότητες κοινωνικής ενσωμάτωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ