ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Την Κυριακή οι αποφάσεις για τα σχολεία της Αττικής

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Την Κυριακή οι αποφάσεις για τα σχολεία της Αττικής
Το μεσημέρι της Κυριακής η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Περιφέρεια Αττικής τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου Eurokinissi / ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εντός της ημέρας θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, λόγω του χιονιά που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (4/02) η αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής είναι να κρατήσει ανοιχτούς τους περιφερειακούς δρόμους, «όσο βεβαίως μπορεί βάσει και του γενικού φαινομένου», αφού η επέλαση του χιονιά θα βάλει στην «κατάψυξη» τη χώρα.

«Ήδη 45 εκχιονιστικά, GCB, φορτηγά, πάνω από 4.500 τόνοι αλάτι βρίσκονται ήδη στη διάθεση της περιφέρειας και βεβαίως σε έξι διαφορετικά σημεία θα βρίσκονται αυτά, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου που αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να ξεκινήσει την Κυριακή», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Εξέφρασε την ελπίδα πως θα είναι και οι δήμοι έτοιμοι ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δημοτικοί δρόμοι, ενώ για την Αττική Οδό και τη Νέα Οδό ανέφερε ότι «υπάρχουν οι σχετικοί ανάδοχοι».

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής οι αποφάσεις για τα σχολεία

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα στην Αττική, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το μεσημέρι και μετά και πως η απόφαση θα ληφθεί με βάσει τις μετεωρολογικές εξελίξεις και με προτεραιότητα την πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών.

«Είναι προφανές ότι ανάλογα με την εξέλιξη και βάσει των μετεωρολογικών, προβλέψεων θα πρέπει να δούμε στην πράξη πως αυτό θα εξελιχθεί. (…) Την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά θα βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό που θα κυριαρχήσει και κυριαρχεί τουλάχιστον στις δικές μας αποφάσεις είναι η πρόληψη και καμία επικινδυνότητα στα παιδιά μας. Θα το δούμε αυτό όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Τα έκτακτα μέτρα για την Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

  1. Είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία από το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους
  2. Είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή
  3. Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
  4. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
  5. Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ