Parthenon Project: «Πιο κοντά από ποτέ η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα»
Τη βεβαιότητά της πως η προοπτική επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα «είναι πιο κοντά από ποτέ», εξέφρασε η εκπρόσωπος του Parthenon Project, Τζούλιετ Πάτερσον.
«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα εποικοδομητικού, μη εχθρικού και φιλικού διαλόγου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια λύση, μια “σύμπραξη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα” όπως περιέγραψε πρόσφατα το Βρετανικό Μουσείο. Οι εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι γεγονός», επιβεβαιώνει η κ. Πάτερσον, μιλώντας στην Real News.
Πρόσθεσε ότι «το Parthenon Project υποστηρίζει δημόσια μια θετική, στραμμένη προς το μέλλον λύση, που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο» με μια win-win λύση.
«Θέλουμε να υλοποιήσουμε μια win – win λύση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα που θα είναι αμοιβαία επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Βρετανία. Η λύση μας επικεντρώνεται σε μια πολιτιστική συνεργασία που θα δει τα Γλυπτά να επιστρέφουν μόνιμα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την έκθεση του Βρετανικού Μουσείου με άλλα ελληνικά εκθέματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επικεφαλής του Parthenon Project, που ιδρύθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία John Lefas, είναι ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, την περίοδο 2010 – 2016, Λόρδος Εντ Βέιζι, ενώ συμμετέχουν ακόμη δύο μέλη των Συντηρητικών, ο Λόρδος Ντομπς και η βαρόνη Μέιερ. Το Parthenon Project στηρίζουν επίσης ο ηθοποιός Στίβεν Φράι και η δημοσιογράφος Σάρα Μπάξτερ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Sunday Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αναμένεται να επιστρέψουν φέτος σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο
Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η επίτευξη συμφωνίας
Σε ισχύ οι «πράσινοι δασμοί» της ΕΕ: Ποια προϊόντα αφορούν και ποια η σημασία τους
16:00
Κραν Μοντανά: Το ΥΠΕΞ αναμένει ενημέρωση για το αν υπάρχουν Έλληνες στο σημείο της τραγωδίας
15:49
Παπαθανάσης: Η Ελλάδα κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ΕΕ
15:37
Τασούλας για Κραν Μοντανά: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων
15:25