ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική τις επόμενες ώρες

Μαρουσάκης: Έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική τις επόμενες ώρες
Η επιδείνωση του καιρού στην Αττική θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Τις επόμενες ώρες αναμένουμε το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική. Η επιδείνωση του καιρού θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη. Σε κλοιό κακοκαιρίας θα εξακολουθεί να βρίσκεται και η Εύβοια με ακόμα πιο πυκνές χιονοπτώσεις», λέει στο CNN Greece o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βαρύ κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» και την Αττική τις τελευταίες ώρες, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού της επόμενες ώρες έως και αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, «Αυτή την ώρα (πρωί 6ης Φεβρουαρίου) παρατηρούμε ένα πρόσκαιρο άνοιγμα στον καιρό της Αττικής καθώς έχουν υποχωρήσει οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, ωστόσο, επιμένουν στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Ας μην μας ξεγελάσει όμως αυτή η μικρή βελτίωση γιατί από το μεσημέρι κι έπειτα έχουμε νέα υποτροπή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις ιδίως από τις απογευματινές ώρες στο σύνολο του νομού Αττικής».

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα λάβει χώρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, υποστηρίζει ο ίδιος ενώ «η ταυτόχρονη υποχώρηση της θερμοκρασίας ευνοεί την χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αυτός ο καιρός θα κρατήσει μέχρι και σχεδόν το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου. Έπειτα θα έχουμε πιο μεγάλα ανοίγματα του καιρού, ωστόσο οι χιονοπτώσεις όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν με λιγότερη ένταση και διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη».

Επιδείνωση καιρού και στην Εύβοια

Στην Εύβοια η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα δυσκολέψει περισσότερο τους πολίτες, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «αναμένεται να συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού με περισσότερες και πυκνότερες χιονοπτώσεις - μεγαλύτερης διάρκειας - ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόπτωση αναμένουμε και στα νοτιότερα τμήματα της Βοιωτίας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι χιόνια αναμένουμε ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης. «Μπορούμε να πούμε ότι έως και το απόγευμα της Τρίτης θα επηρεαστούν η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, λιγότερο οι Σποράδες, οι Κυκλάδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά και η Κρήτη.

Πρόσκαιρα θα επιδεινωθεί ο καιρός και προς την βόρεια -ανατολική Πελοπόννησο».

Τέλος, στην Ήπειρο, κατά τον μετεωρολόγο, δεν θα δούμε χιόνια αλλά θα έχουμε πολύ ισχυρό παγετό με θερμοκρασίες ίσως και κάτω από – 10 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ