ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική - Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τρίτο κύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική - Παγετός και ψύχος σε όλη τη χώρα
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέο κύμα χιονοπτώσεων το οποίο αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που χτύπησε με σφοδρές χιονοπτώσεις την Εύβοια Χαλκιδική, Φθιώτιδα, την Κρήτη και την Αττική, ενώ οι προβλέψεις μιλούν για νέο κύμα το βράδυ της Δευτέρας, ως τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής το πρωί της Δευτέρας (6/2) ντύθηκε στα λευκά με χιονόστρωση να σημειώνεται όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά να φτάνει μέχρι και τη Γλυφάδα και με τα εκχιονιστικά να κινούνται αδιάκοπα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας δέχθηκε επίσης η Εύβοια, όπου στη Στενή οι κάτοικοι αποκλείστηκαν στα σπίτια τους, ενώ στο Λευκαντί το χιόνι έφθασε μέχρι τη θάλασσα. Αρκετό όγκο χιονιού δέχθηκε και η Κρήτη, όπου στο Ρέθυμνο, μια οικογένεια εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της. Στις περιοχές από όπου πέρασε η κακοκαιρία, υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, που σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκαν τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η κακοκαιρία, φαίνεται ότι επιμένει, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέο κύμα χιονοπτώσεων το οποίο αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης στην Εύβοια, οι οποίες αναμένεται να είναι έντονες. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Μαρουσάκης: Έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική

«Η επιδείνωση του καιρού θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη. Σε κλοιό κακοκαιρίας θα εξακολουθεί να βρίσκεται και η Εύβοια με ακόμα πιο πυκνές χιονοπτώσεις», λέει στο CNN Greece o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα λάβει χώρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, υποστηρίζει ο ίδιος ενώ «η ταυτόχρονη υποχώρηση της θερμοκρασίας ευνοεί την χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αυτός ο καιρός θα κρατήσει μέχρι και σχεδόν το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου. Έπειτα θα έχουμε πιο μεγάλα ανοίγματα του καιρού, ωστόσο οι χιονοπτώσεις όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν με λιγότερη ένταση και διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη».

Στην Εύβοια η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα δυσκολέψει περισσότερο τους πολίτες, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «αναμένεται να συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού με περισσότερες και πυκνότερες χιονοπτώσεις - μεγαλύτερης διάρκειας - ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόπτωση αναμένουμε και στα νοτιότερα τμήματα της Βοιωτίας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι χιόνια αναμένουμε ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης. «Μπορούμε να πούμε ότι έως και το απόγευμα της Τρίτης θα επηρεαστούν η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, λιγότερο οι Σποράδες, οι Κυκλάδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά και η Κρήτη.

Εικόνα από το ΧαϊδάριCNN Greece

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας εστάλη νέο μήνυμα του 112, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εικόνα από το ΚαπανδρίτιCNN Greece

Καλλιάνος: Παγετός και ψύχος τις επόμενες ημέρες

Για υποτροπή του καιρού και εξάρσεις με χιονοπτώσεις έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως είπε αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις, το βράδυ της Δευτέρας ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά προάστια μεταξύ άλλων σε Μαρούσι, Κιφησιά, Ωρωπό και Παλλήνη.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις και την Τρίτη και την Τετάρτη το βόρειο τμήμα του νομού Αττικής, αλλά και στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα είναι και ο παγετός και το κρύο με τη θερμοκρασία στα ορεινά της χώρα να πέφτει έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας (6/2):

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός
Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Σε ποιους δήμους της Αττικής θα κλείσουν τα σχολεία την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, όπως και κάποια σχολεία στη Δυτική Αττική. Σε όλο τον υπόλοιπο νομό τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, και μετά από εισήγηση των δημάρχων κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των συγκεκριμένων περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

την ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά: 1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.- 2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό. 3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ. Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω: 1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο 2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο 3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά: 1. Όλα στην περιοχή του Δάσους 2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού 3. 1Ο Λύκειο 4. 1ο Γυμνάσιο Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά: 1. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο 3. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο 4. Γενικό λύκειο 3Ο Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων της Αττικής και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου βασίζεται σε συνεκτιμήσεις της εικόνας της εξέλιξης του κύματος της κακοκαιρίας αλλά και των αιτημάτων των δημάρχων. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν κατά τόπους χιονοπτώσεις και παγετός, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε κλείσιμο ορισμένων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού». Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Πού θα ανοίξουν τα καταστήματα στις 11 π.μ.

Από τις 11 το πρωί θα ανοίξουν αύριο Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα στην βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων, λόγω παγετού.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε:

Φυλή, 'Ανω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, 'Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, 'Ανοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού.

Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Κλειστά τα Δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και τα δικαστήρια σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια έπειτα από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2023 η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς) και Ευβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Η πρόγνωση για την Τρίτη (7/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου , πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ .

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου για λίγο το απόγευμα.Σταδιακή ύφεση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι:Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα νότια τμήματα της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το μεσημέρι, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την ανατολική Στερεά,καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις, στις Κυκλάδες(κυρίως στα δυτικά τμήματα), και στην Κρήτη κυρίως στα δυτικά τμήματα και κεντρικά τμήματα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις.Σταδιακή ύφεση από το απόγευμα
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ