ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Κάθειρξη 11 ετών για δύο απόπειρες βιασμού

Δίκη Φιλιππίδη: Κάθειρξη 11 ετών για δύο απόπειρες βιασμού
Η εισαγγελέας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης και αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σε συνολική κάθειρξη 11 ετών για δύο απόπειρες βιασμού καταδίκασε το δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, ποινή κάθειρξης έξι ετών για την πράξη σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης. Αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την πρόταση της εισαγγελέα και για το αν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δύο ελαφρυντικά για τον κατηγορούμενο που είχε ζητήσει ο συνήγορός του.

«Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι «παραφωνία» στη ζωή του κατηγορουμένου. Ούτε «έκπληξη». Είχε προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων.

Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα.

Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ