ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 ετών κατά συγχώνευση για δύο απόπειρες βιασμού

Δίκη Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 ετών κατά συγχώνευση για δύο απόπειρες βιασμού
Μετά την συγχώνευση των δύο πράξεων, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 8 ετών ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Σε συνολική κάθειρξη 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού καταδίκασε το δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά από συγχώνευση των ποινών για τις δύο πράξεις.

Αρχικά το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών (έξι ετών για την πράξη σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας). Ωστόσο μετά την συγχώνευση των δύο πράξεων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέα.

Αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για το αν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή της ποινής του τονίζοντας ότι τα κριτήρια του νόμου πληρούνται, για να χορηγηθεί η αναστολή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

«Έχει γνωστή διαμονή, δεν προκύπτει σκοπός φυγής του» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δύο ελαφρυντικά για τον κατηγορούμενο που είχε ζητήσει ο συνήγορός του.

«Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι «παραφωνία» στη ζωή του κατηγορουμένου. Ούτε «έκπληξη». Είχε προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων.

Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα.

Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ