Δημοτικά σχολεία: Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου
Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντά» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».
«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.
Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη στάση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναμένεται να τηρήσει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Εικόνες καταστροφής από το Μαρόκο - Τουλάχιστον 21 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες (vids)
08:47
Αυστραλία: Έρχονται νέοι αυστηρότεροι νόμοι για τα όπλα μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ
08:29
ΗΠΑ: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για το αιματοκύλισμα στο Πανεπιστήμιο Μπράουν - Βρέθηκαν όπλα στο δωμάτιό του
08:26
Το Ιράν θα συνεχίσει να «υποστηρίζει αποφασιστικά» τη Χεζμπολάχ
08:24