ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Καλλίτσης: Προφυλακιστέος ο ειδικός φρουρός και ο ένας συγκατηγορούμενός του

Πάνος Καλλίτσης: Προφυλακιστέος ο ειδικός φρουρός και ο ένας συγκατηγορούμενός του

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος ειδικός φρουρός και o ένας από τους δύο συγκατηγορούμενούς του, μετά τις απολογίες τους για την επίθεση και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

Ο 42χρονος, ο οποίος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αγιάς Χανίων και το συγκεκριμένο διάστημα είχε πάρει άδεια, κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Στην απολογία του φέρεται να παραδέχτηκε πως πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση, λέγοντας, όμως, ότι το έκανε για να τον εκφοβίσει:

“Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό”, ανέφερε, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από το ζευγάρι.

Ο δικηγόρος του κρατούμενου, Δημήτρης Κουσουρής, σε δηλώσεις του τόνισε πως ο εντολέας του “ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν”, ενώ επισήμανε ότι ο πελάτης του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα, ενώ όπως τόνισε στην απολογία του, ο ρόλος που είχε στην υπόθεση ήταν αυτός του “τσιλιαδόρου”, εκείνου δηλαδή που θα περίμενε τον κομμωτή έξω από το μαγαζί του και θα ειδοποιούσε τον 42χρονο μόλις ο Καλλίτσης έκλεινε και ξεκινούσε για το σπίτι του.

Υποστήριξε ακόμα πως δεν ήξερε ότι ο 42χρονος είχε μαζί του όπλο και τόνισε πως αυτό που πίστευε ήταν ότι θα διαρρήξουν το αυτοκίνητο για να πάρουν τις εισπράξεις.

Η κατάθεση του αστυνομικού που συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Καλλίτση

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού, Θανάσης Πλεύρης ανέφερε πως "ο εντολέας μου ζητάει συγγνώμη και έχει μετανιώσει. Έχει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη όπλων και τη χρήση βίας”.

Ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ιρακινής καταγωγής, έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ