ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα γιατροί και δάσκαλοι, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες. Στάσεις εργασίας και σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Δασκάλων (ΔΟΕ), καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια και μετά σε πορεία προς τη Βουλή, αντιδρώντας στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και στους διορισμούς δασκάλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ οι δάσκαλοι διεκδικούν μεταξύ άλλων μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής, απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» και απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία

Παραλύει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι δύο φορείς διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Επίσχεση από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται, υποβάλλοντας το σχετικό παραστατικό στο Ταμείο τους.

Συνεχίζουν την απεργία οι λιμενεργάτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, έχουν προγραμματίσει οι λιμενεργάτες, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

Στάσεις εργασίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Από τις 12:00 έως τις 16:00 πραγματοποιούν προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι των "Σταθερών Συγκοινωνιών" ως μέσο αντίδρασης στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις στάσεις εργασίας μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ