ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: Σε δίκη ο πατέρας και άλλοι εννέα για την υπόθεση βιασμού ανήλικων

Πετράλωνα: Σε δίκη ο πατέρας και άλλοι εννέα για την υπόθεση βιασμού ανήλικων
Οι δικαστές παραπέμπουν σε δίκη τον πατέρα των παιδιών, του θείου τους, της τότε συντρόφου του, αλλά και φίλων και υπαλλήλων του EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, συνολικά δέκα άτομα για βιασμό και σεξουαλική κακοκοποίηση σε βάρος ανήλικων παιδιών επί σειρά ετών και έως το 2016 στα Πετράλωνα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πατέρας των παιδιών, συγγενείς και φίλοι του.

Οι δικαστές διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη για βαριές κατηγορίες του πατέρα των παιδιών, του θείου τους, αδελφού του πατέρα, της τότε συντρόφου του πατέρα , αλλά και φίλων και υπαλλήλων του πατέρα. Σύμφωνα με το βούλευμα οι δέκα κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, ανά περίπτωση, για κατηγορίες που αφορούν βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους μικρότερους των δεκατεσσάρων ετών και κατάχρησης ανηλίκου ,πράξεις που φέρονται να έχουν τελέσει από κοινού και κατά μόνας , κατ'εξακολούθηση.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη το 2018 μετά από προσφυγή των, ενήλικων σήμερα, δύο μεγαλύτερων παιδιών οικογένειας από τα Πετράλωνα τα οποία κατήγγειλαν στις Αρχές τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και προώθηση τους από τον ίδιο και σε άλλους ενήλικες. Η καταγγελία των παιδιών είχε αποτελέσει αφορμή για εισαγγελική έρευνα.

Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε ανακριτή ενώ τα δύο παιδιά είχαν καταγγείλει πως σε γνώση όσων είχαν υποστεί από τον πατέρα, ήταν και η μητέρα τους.

Ο 17χρονος αποκαλύπτει τη φρίκη που βίωνε

Η κατάθεση του 17χρονου, σήμερα, αγοριού, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 αναφέρει ότι τα περιστατικά ξεκίνησαν όταν ήταν έξι ετών και σταμάτησαν τρία χρόνια αργότερα, όταν μπήκε στη ζωή τους ο συγγραφέας που λειτούργησε ως «σωτήρας» των παιδιών.

Οι λεπτομέρειες που έδωσε το παιδί είναι φρικιαστικές ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως οι βιασμοί λάμβαναν χώρα στο δωμάτιο των γονιών του και εν γνώση της μητέρας του.

«Άλλες φορές ήταν στο σπίτι, άλλες φορές έλειπε» είχε δηλώσει ο ανήλικος, ερωτηθείς σχετικά με το πού βρισκόταν η μητέρα του κατά τη διάρκεια των βιασμών.

Ο ίδιος είπε πως βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και οι αδελφές του.

Περιέγραψε, επίσης, στιγμέςφρίκης κατά τη διάρκεια «πάρτι βιασμού», όταν ο πατέρας τους ασελγούσε πάνω τους και στη συνέχεια επέτρεπε και σε τρίτους να βιάσουν τα παιδιά του.

Ο 17χρονος καταγγέλλει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια αυτών των «πάρτι» είχαν βιαστεί και τα παιδιά άλλων.

Τι λέει ο δικηγόρος του πατέρα

Ο Νεκτάριος Ψύλος, δικηγόρος του πατέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως ο πελάτης του θεωρεί ότι ο «άνθρωπος που προστατεύει το παιδί, το έχει πλησιάσει με άλλες βλέψεις».

«Ο άνθρωπος που προστατεύει το παιδί σε δική του κατάθεση έχει αποκαλύψει ότι, προσεγγίζει αδύναμα άτομα», είπε σχετικά ο δικηγόρος και αναπτύσσοντας το σκεπτικό, σημείωσε ότι, από τότε που «ο άνθρωπος προσέγγισε ένα παιδί 11 ετών, που δεν είχε υποστεί τίποτα από όλα αυτά που καταγγέλλει και μετά τη διάσταση με τη σύζυγό του, ξαφνικά το παιδί κατήγγειλε όλα αυτά που κατήγγειλε».

Συμπλήρωσε δε, ότι ο πατέρας έχει κινηθεί νομικά κατά αυτού του ανθρώπου.

«Ο πατέρας έχει βρεθεί σε ένα κυκεώνα που αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες, έχει περάσει το κατώφλι του ανακριτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ