ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες λέει η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Σεπόλια: Αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες λέει η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης
Από τους πέντε νέους συλληφθέντες παιδοβιαστές, μόνο οι δύο είχαν κλείσει ραντεβού με τον Ηλία Μίχο μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με μια ακόμη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην Ανακρίτρια το περασμένο Σάββατο, η 12χρονη από τα Σεπόλια, θύμα του Ηλία Μίχου και των δεκάδων αρρωστημένων βιαστών της, έδωσε μια νέα διάσταση στην συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Από τους πέντε νέους συλληφθέντες παιδοβιαστές, μόνο οι δύο είχαν κλείσει ραντεβού με τον Ηλία Μίχο μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat. Πρόκειται για τους δύο Έλληνες, τον 49χρονο Π. Λ., οδηγό στο επάγγελμα και άγαμο, και τον 44χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και πατέρα δύο παιδιών, Α.Μ.

Οι άλλοι τρείς, ο 65χρονος γιατρός και οι δύο Πακιστανοί, 50 και 23 χρόνων, είναι κάτοικοι της περιοχής, ο δερματολόγος έχει το ιατρείο του στα Σεπόλια, και γνωρίζουν προσωπικά τον προαγωγό του άτυχου κοριτσιού Ηλία Μίχο. Κάτι που αποδεικνύει πλέον πως ο προφυλακισμένος Μίχος δεν έβρισκε «πελάτες» μόνο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και ιστοσελίδων γνωριμιών, όπου εμφανιζόταν ως το θύμα του και έκλεινε ραντεβού, αλλά πουλούσε το άτυχο κορίτσι και σε γνωστούς του και μάλιστα στην ίδια γειτονιά που ζούσε η 12χρονη με την οικογένεια της.

Τα στοιχεία για τις τελευταίες αυτές συλλήψεις, που φτάνουν τον αριθμό των κατηγορουμένων στους 15, προέκυψαν από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων του Μίχου που συνεχίζεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκεί οι ειδικοί αξιωματικοί ανακάλυψαν μηνύματα του Μίχου με τον γιατρό και τους δύο Πακιστανούς μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, και διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για γνωριμίες μέσω διαδικτύου αλλά γνωστούς του στους οποίους έστελνε το κοριτσάκι.

Μάλιστα τα ραντεβού που έκλεισε με τον γιατρό ήταν περισσότερα από ένα και το κοριτσάκι πήγαινε στο ιατρείο του.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των τριών αυτών προσώπων, αλλά και των άλλων δύο που ο Μίχος υποδυόμενος την ανήλικη κοπέλα προσέγγισε μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Blindchat, η Ανακρίτρια κάλεσε και πάλι την 12χρονη να δώσει κατάθεση με την βοήθεια παιδοψυχολόγου της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της οποίας τους αναγνώρισε και τους πέντε και έδωσε λεπτομέρειες για καθέναν από αυτούς.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα από την περιοχή των Σεπολίων, γνωστοί και φίλοι του Ηλία Μίχου, οι οποίοι βίασαν την 12χρονη έναντι αμοιβής, όμως από το ψυχολογικό βάρος που της προκάλεσε το ξέσπασμα της υπόθεσης δεν είναι ακόμη σε θέση να ανοιχτεί και να αποκαλύψει τα πάντα στους ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Ταραχοπούλου: Η 12χρονη αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες

Στον ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δυσώδους υπόθεσης μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αναφερόμενη στις πέντε συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 65χρονος ιατρός, η δικηγόρος είπε ότι «στην τελευταία κατάθεση της μικρής, στις 3 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε κάποια άτομα και αναμέναμε να βγουν τα εντάλματα σύλληψης».

Η κ. Ταραχοπούλου αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση της ανήλικης με την προφυλακισμένη μητέρα της, μετά από μήνες, λέγοντας ότι «είδε την μητέρα της, στις 20:30 το βράδυ, μαζί με τον αδελφό της. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι, ακόμη και η ψυχολόγος που ήταν παρούσα. Ήταν πολύ δύσκολο το παιδί να φεύγει και να αφήνει την μητέρα του στην φυλακή, γιατί το παιδί αισθάνεται ενοχές για όσα έχουν συμβεί στην οικογένεια της»

Η δικηγόρος αναφέρθηκε σε «συνεχείς, πολύωρες και εξαντλητικές καταθέσεις του παιδιού στην ΓΑΔΑ, όχι στο σπίτι του» και σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν έχει κάνει ότι πρέπει και δεν υπάρχει ένα σχέδιο και μια μέριμνα της Πολιτείας για το παιδί και για όλη την οικογένεια», αναφέροντας ότι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ακόμη δεν παρέχεται στην 12χρονη κατ΄ οίκον διδασκαλία, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη προστασία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ