ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Σφραγίστηκε το γηροκομείο-κολαστήριο - Μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι

Κορυδαλλός: Σφραγίστηκε το γηροκομείο-κολαστήριο - Μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι
Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απομακρύνθηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/2) οι ηλιωμένοι που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό,ενώ η μονάδα σφραγίστηκε μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν, παρουσία και της Αστυνομίας, με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών.

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνολικά θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα. Δύο εξ΄αυτών έχριζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο κ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντής Δομής Σ. Χαμακιώτη και Κ. Σολδάτο αντίστοιχα για την κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους.

Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από την μονάδα του Κορυδαλλού.

«Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Δικογραφία για κακουργήματα

Υπενθυμίζεται ότι, αυτό που κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές ήταν ο θάνατος ηλικιωμένης στο ίδρυμα πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κακουργήματα σε συνέχεια των καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016 που αναφέρουν πως οι ηλικιωμένοι και οι ηλικιωμένες ήταν εγκαταλελειμμένοι, αφυδατωμένοι, με δερματικές παθήσεις.

Παράλληλα, προσπαθούσαν να επιβιώσουν κλειδωμένοι μέσα στο κτήριο, που έμελλε να γίνει από χώρος φιλοξενίας, χώρος απάνθρωπης διαβίωσης και ο οποίος αναμένεται να σφραγιστεί το ίδρυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ