ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: Έκλεισε με εισαγγελική εντολή

Γηροκομείο - Κορυδαλλός: Έκλεισε με εισαγγελική εντολή
Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε πόρισμα - καταπέλτης με το οποίο επιβεβαιώθηκαν όλες οι καταγγελίες που είχαν γίνει EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με εισαγγελική εντολή έκλεισε το πρωί του Σαββάτου (18/2) το γηροκομείο στον Κορυδαλλό, που έμελλε να γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούσε, έως ότου η υπόθεση να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη.

Με τις αντιδράσεις για την υπόθεση να έχουν κινητοποιήσει τόσο τις αρμόδιες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και άλλους φορείς, ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε πόρισμα με το οποίο επιβεβαιώθηκαν όλες οι καταγγελίες που είχαν γίνει, καθώς οι έλεγχοι της Περιφέρειας έδειξαν ότι οι ηλικιωμένοι ήταν σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένοι και λερωμένοι.

Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (22/2), έξω από το συγκεκριμένο γηροκομείο στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Κορυδαλλό, αναφέροντας:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.

  1. Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.
  2. Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.
  3. Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ