ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Η σχέση της συμμορίας με επίορκους αστυνομικούς και βαρυποινίτες

Νέα Ιωνία: Η σχέση της συμμορίας με επίορκους αστυνομικούς και βαρυποινίτες
Πρόκειται για μια σκληρή συμμορία 15-20 ατόμων με αλβανική υπηκοότητα, γνωστή στις Αρχές, αφού έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν EUROKINISSI / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Το κουβάρι της συμμορίας που πρωταγωνίστησε στο αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία ξετυλίγει τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή ενός 37χρονου θαμώνα. Από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των έμπειρων αξιωματικών που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν βρεθεί τα δυο πολυτελή τζιπ που όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία ανήκαν στους δράστες.

Η δράση της συμμορίας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω παρ' όλα αυτά συνέχιζε να δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του οργανωμένου εγκλήματος σχεδόν ανενόχλητα. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν οδηγήσει σε νέα στοιχεία για σχέσεις των συγκεκριμένων ατόμων τόσο με γνωστούς βαρυποινίτες όσο και με επίορκους αστυνομικούς.

Πρόκειται για μια σκληρή μαφιόζικη συμμορία 15-20 ατόμων με αλβανική υπηκοότητα, γνωστή στις Αρχές, αφού έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Βασικά μέλη της συμμορίας είναι 4 με 5 άτομα, τα οποία έχουν και διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους φυλακισμένους ποινικούς σε πολλές φυλακές της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, που όπως ακούγεται σε βίντεο κλιπ που έχουν αναρτήσει οι ίδιοι στο YouTube με χαρακτηριστική φράση «κάποιοι πρέπει να φύγουν», εμφανίζεται πίσω στο 2013-2014 όταν μέλη της προέβαιναν σε κλοπές και πουλούσαν «προστασία» σε μαγαζιά και οίκους ανοχής.

Οι σχέσεις με ιδιώτες και αστυνομικούς

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η συμμορία συνεργαζόταν με το κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικούς, οι οποίοι προστάτευαν και κάλυπταν παράνομες πράξεις.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ εστιάζει στην εμπλοκή Ελλήνων ιδιωτών στις «δουλειές» της συμμορίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι της αστυνομίας σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα σε clubs της συμμορίας σε Σεπόλια και Γκάζι, με τη συμμετοχή και του τμήματος εκβιαστών.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, οι «Lions» όπως αυτοαποκαλούνταν επέκτειναν την δράση τους και σε νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ