ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Νέα Ιωνία: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη διαφυγή και ταυτοποίηση των δραστών

Πυροβολισμοί Νέα Ιωνία: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη διαφυγή και ταυτοποίηση των δραστών
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι δράστες είναι γνώριμοι στις Αρχές και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι 4 από τους 7 που έλαβαν μέρος στη θανάσιμη συμπλοκή EUROKINISSI / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στην ταυτοποίηση των τεσσάρων από τα επτά άτομα που το βράδυ της Τρίτης (21/2) έλαβαν μέρος στη μαφιόζικη συμπλοκή σε καφετέρια της Νέας Ιωνίας, έχουν φτάσει οι αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αλβανούς δράστες που είναι γνώριμοι στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων. 

Με βάση τις πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για ποινικούς οι οποίοι καβγάδισαν άγρια μέσα στην καφετέρια και ένας εξ αυτών πυροβόλησε και σκότωσε τον 37χρονο άνδρα που βρισκόταν στο κατάστημα για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο άτυχος άνδρας ήταν επίσης αλβανικής υπηκοότητας και εργαζόταν στην περιοχή ως υδραυλικός. Με βάση το ρεπορτάζ, η συμμορία που σκόρπισε τον τρόμο στη Νέα Ιωνία αποτελείται από 10-11 άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη νύχτα σε υποθέσεις εκβιάσεων, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας. Στη συγκεκριμένη συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου συμμετείχαν οι επτά από αυτούς.

Το βίντεο της διαφυγής και το αυτοκίνητο στου Γκύζη

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της συμμορίας, ενώ στην περιοχή του Γκύζη εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες των πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 37χρονος υδραυλικός. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και όπως είναι εμφανές από το βίντεο - ντοκουμέντο, οι δράστες διέφυγαν άρον άρον από το σημείο, αφήνοντας μάλιστα πίσω τους ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία είχαν φτάσει στο σημείο.

Το συγκεκριμένο τζιπ, αλλά και τα δύο ακόμη που χρησιμοποίησαν οι επτά Αλβανοί, όπως και τα άλλα δύο, είχαν ενοικιαστεί από εταιρεία. Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας τα ονόματα που άφησαν οι δράστες για την ενοικίασή τους κατέληξαν στο ότι δεν πρόκειται για αυτούς, με αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους να συνεχίζονται. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ΕΛ.ΑΣ και τα τμήματα οργανωμένου εγκλήματος αλλά και εκβιαστών.

Στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» τις τελευταίες ώρες το ύποπτο τζιπ το οποίο βρέθηκε στην περιοχή του Γκύζη και πιθανόν να είναι το όχημα διαφυγής των δραστών μετά τους πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το τζιπ είναι κλεμμένο, ενώ αναζητείται DNA και αποτυπώματα των δραστών.

Ο καυγάς και η δράση της συμμορίας

Το βράδυ της Τρίτης εξελίχθηκε σε νύχτα τρόμου στη Νέα Ιωνία, καθώς μέσα στην καφετέρια που ήταν γεμάτη κόσμο, βγήκαν τα καλάσνικοφ και οι σφαίρες έπεσαν «βροχή», μεταξύ των δύο συμμοριών. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν αρχικά η παρέα αποτελούμενη από τέσσερα άτομα πήγε στο μαγαζί, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν ακόμη τρία άτομα.

Οι πυροβολισμοί στην καφετέρια, φαίνεται να σημειώθηκαν μετά από συμπλοκή της συμμορίας με άλλα τρία άτομα, επίσης αλλοδαπούς, με τους οποίους υπήρχε προστριβή για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η ένταση κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα, με έναν από τους 7 να βγάζει πιστόλι και να πυροβολεί. Μία από τις σφαίρες βρήκε τον άτυχο 37χρονο, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα μαύρο τζιπ αυτοκίνητο, καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για το όχημα με το οποίο οι δράστες έφτασαν στο μαγαζί, ενώ διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο μετά τους πυροβολισμούς.

Η περιοχή δράσης της οργάνωσης είναι το κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, ενώ έδρα τους είναι ένα κλαμπ στα Σεπόλια, από το οποίο μάλιστα η συμμορία έχει πάρει και το όνομά της. Η συμμορία των σκληρών κακοποιών έχει διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών, ενώ φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Πού οδηγούν οι έρευνες

Με βάση το υλικό από τις κάμερες, κάποιες πινακίδες αυτοκινήτων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και μένει να φανεί εάν το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από την «παρέα» των εφτά ανδρών που άρχισαν να πυροβολούν.

Μετά το επεισόδιο στην καφετέρια στην οδό Κασταμονής, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για το συγκεκριμένο όχημα που το είδαν να φεύγει από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Τελικά, το όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Γκύζη, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού έμεινε έξω από την καφετέρια αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν.

Τα στοιχεία από τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι κάμερες

Νοικιασμένο από εταιρεία φάντασμα που δεν είναι καταχωρημένη πουθενά και κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή της είναι το αυτοκίνητο το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αρχές ασφαλείας, για να λύσουν το μυστήριο με την συμπλοκή μέσα στο νυχτερινό κέντρο. Τα πράγματα δείχνουν να είναι μέχρι στιγμής αρκετά περίπλοκα, καθώς αρχικά υπήρξαν και αντικρουόμενες περιγραφές γύρω από την εμπλοκή μιας σερβιτόρας, κάτι που στη συνέχεια οι αστυνομικοί έδειξαν να εγκαταλείπουν ως το πιθανότερο σενάριο της συμπλοκής.

Η περίεργη σύμπτωση με τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας

Όλο και πιο πολύπλοκη γίνεται η υπόθεση της μαφιόζικης συμπλοκής στη Νέα Ιωνία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στην οποία έγινε το φονικό, φέρεται να είναι ο πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε χθες στα Πατήσια για να του κλέψουν το κινητό.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή Live News, αναφέρει πως ο 16χρονος ο οποίος χθες μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου στα Κάτω Πατήσια από συνομηλίκους του για να του κλέψουν το κινητό, είναι ο γιος του ιδιοκτήτη της καφετέριας στην οποία συμμορία τα ξημερώματα της Τετάρτης άνοιξε πυρ για άγνωστο λόγο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 37χρονος υδραυλικός που ήταν θαμώνας στο κατάστημα.

Τα δύο περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, με τις Αρχές ωστόσο να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σπίρτζης: Η μαφία δρα καθημερινά, ο Θεοδωρικάκος βλέπει μείωση εγκληματικότητας

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση πήρε και πολιτική διάσταση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να δέχεται τα πυρά του τομεάρχη Προ.Πο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, αναφορικά με το περιστατικό που είχε ως συνέπεια τον θάνατο ενός πολίτη.

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει πως «...ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνει μείωση της εγκληματικότητας, την ίδια ώρα η κοινωνία βιώνει καθημερινά τη δράση της μαφίας», τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς στην Αττική μέσα σε 24 ώρες.

«Ο νόμος και η τάξη Μητσοτάκη - Θεοδωρικάκου φάνηκαν και σήμερα» σχολιάζει ο Χρ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι ο τραγικός απολογισμός, είναι «ένας νεκρός ανυποψίαστος συμπολίτης μας από πυροβολισμούς». Ο ίδιος κάνει λόγο για «ανασφάλεια παντού». «Ο ελληνικός λαός αξίζει μια ασφαλή χώρα» σημειώνει καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ