ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια
Αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σε λιμάνια αλλά και σε εθνικές οδούς καθώς όλο και περισσότεροι εκδρομείς αναχωρούν από το κλεινόν άστυ για να γιορτάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ - Φωτογραφία αρχείου

Αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σε λιμάνια αλλά και σε εθνικές οδούς καθώς όλο και περισσότεροι εκδρομείς αναχωρούν από το κλεινόν άστυ με προορισμό τα εξοχικά τους αλλά και περιοχές της επιλογής τους, προκειμένου να περάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.  

Ειδικότερα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη. Μάλιστα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, από σήμερα το πρωί της Παρασκευής (24/02), παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της βέβαια στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019, με τα πρώτα δρομολόγια σήμερα να ξεκινούν από τις 5:30 πμ ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Ωστόσο, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι και της Καθαράς Δευτέρας, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, η HELLENIC TRAIN ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύεται με επιπλέον λεωφορεία η γραμμή Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν άμεσα στα λεωφορεία της ΗELLENIC TRAIN, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια ώστε να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Τέλος, το τριήμερο της Κ. Δευτέρας ενεργοποιούνται έκτακτα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ