ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Υψηλές θερμοκρασίες, συννεφιά και βροχές

Καιρός για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Υψηλές θερμοκρασίες, συννεφιά και βροχές
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αλλαγή σκηνικού περιλαμβάνει ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αφού τον μέχρι τώρα ανοιξιάτικο καιρό, διαδέχονται συννεφιές και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, κρατώντας ωστόσο σταθερά υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

H πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Αραιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές, συννεφιές και σκόνη στην ατμόσφαιρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.


Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στις πιο βορειοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Το Σάββατο θα έχουμε αραιές συννεφιές οι οποίες θα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά χωρίς να δώσουν όμως κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες και θα αρχίσουν σταδιακά να ενισχύονται ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να φτάνει στη Θεσσαλία και στην Αττική και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα οι συννεφιές και η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν, ενώ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά και στα πολύ βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρήσουν το σκηνικό περισσότερο «ανοιξιάτικο».

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ στα ανατολικά και στα ορεινά δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ