ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια έξοδος εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τεράστια έξοδος εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Την τιμητική της στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η τριήμερη απόδραση των Αθηναίων, με αφορμή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέραςξεκίνησε από την Παρασκευή (24/2) με προβλήματα, καθώς σε αρκετά σημεία του κεντρικού οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση.

Οι οδηγοί στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν προς την περιφέρεια, συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες, ειδικά στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αττικής οδού στο twitter, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις 25 έως 30 λεπτά, από τον κόμβο Κάντζας μέχρι και τον κόμβο Κηφισίας.

Ανάλογες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στην Περιφερειακή Υμηττού από τον κόμβο Αγ. Παρασκευής έως τον κόμβο Κηφισίας.

Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία και στην Εθνική Οδό, ειδικά στο καθοδικό ρεύμα στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Προβλήματα παρατηρούνταν και στη Λεωφόρο Σκαραμαγκά αλλά και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Έφευγε ένα λεωφορείο ανά 5 λεπτά για Πάτρα

Η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, από το πρωί της Παρασκευής, παρουσιάστηκε αυξημένη η κίνηση και στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της βέβαια στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019, με τα πρώτα δρομολόγια σήμερα να ξεκινούν από τις 5:30 πμ ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 αναχωρήσεις πλοίων, 6 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, για το Σάββατο 25/02, 1.907 και για την Κυριακή 26/02, 1.567 εισιτήρια.


Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν για το τριήμερο καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης των πλοίων νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το Λιμενικό Σώμα παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ