ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Όπου φύγει… φύγει – Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Όπου φύγει… φύγει – Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων
Δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Πάτρα κάθε πέντε λεπτά ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η φετινή έξοδος εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για να κατευθυνθούν προς την περιφέρεια -με την πλειονότητά τους να κατευθύνεται προς την Πάτρα για να γιορτάσει το ζήσει από κοντά το φημισμένο καρναβάλι.

Στα ΚΤΕΛ Κηφισού έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, με λεωφορεία να αποχωρούν σχεδόν κάθε πέντε λεπτά.

Ενδεικτικό είναι ότι τοπικά ΜΜΕ εκτιμούν πως ο αριθμός των επισκεπτών που θα δώσουν φέτος το «παρών» στο καρναβάλι της Πάτρας θα αγγίξει τους 25.000 – αριθμός που προμηνύει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω 90.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα από τις 6:00πμ της Παρασκευής μέχρι και τις 6:00πμ του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, 50.000 οχήματα πέρασαν από την Αθηνών Κορίνθου και πάνω 41.000 από την Αθηνών – Λαμίας.

Σε ισχύ βρίσκονται μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Αυξημένη κίνηση και στα Λιμάνια

Αυξημένη αναμένεται και σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια της Αττικής. Το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Καλό είναι οι επιβάτες που αναχωρούν σήμερα, να είναι πιο νωρίς στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 6 απόπλοι πλοίων, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 συμβατικά πλοία και 11 ταχύπλοα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 5 απόπλοι και 3 από το Λαύριο.

Αρκετοί Αθηναίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα με πλοίο / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Φωτογραφία αρχείου

Η κίνηση από τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής χθες Παρασκευή 24/2, ήταν αυξημένη καθώς αναχώρησαν συνολικά 18.144 επιβάτες για κάποιο νησί των Κυκλάδων ή του Αιγαίου. Τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ήταν και φέτος οι πιο επιλέξιμοι προορισμοί.

Από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν χθες 12 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.235 επιβάτες. Για νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 26 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.847 επιβάτες, από τη Ραφήνα έγιναν 6 αναχωρήσεις πλοίων με 3.060 και από το Λαύριο 6 απόπλοι πλοίων με 1.002 επιβάτες.

Μαζική έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί και η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με την παρουσία της Τροχαίας να είναι αυξημένη όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όπου χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η έξοδος, σχηματίστηκαν «ουρές» στο ρεύμα εξόδου.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απ' όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με μεγάλες πληρότητες που φθάνουν το 100% για τους δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς της Πάτρας, της Ξάνθης και της Κοζάνης.

Για τους προορισμούς αυτούς δρομολογούνται δεκάδες έκτακτα δρομολόγια, με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» να διαβεβαιώνει ότι εάν παραστεί ανάγκη θα προστεθούν και άλλα δρομολόγια.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδους της πόλης.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι τον κόμβο των Ν. Μουδανιών- 61,5 χλμ.), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Αγίας Αναστασίας, στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο, όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο έως τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (97,5 χλμ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ