ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες στην Αθήνα: Δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Απόκριες στην Αθήνα: Δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και απ' άκρη σ΄ άκρη κάθε πόλης γίνονται δεκάδες αποκριάτικες εκδηλώσεις ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ραντεβού στον λόφο του Φιλοπάππου δίνουν οι Αθηναίοι που παραμένουν στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων με κορύφωση την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου. 

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και από άκρη σε άκρη κάθε πόλης γίνονται δεκάδες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στην Τεχνόπολη πραγματοποιούνται πάρτι και συναυλίες με καρναβαλικές διαδρομές και μουσικές στο Πεδίον του ‘Αρεως, στην Πλάκα, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Λαμπρινή, στην Πανόρμου, στον Βοτανικό και στα Πατήσια, αποκριάτικες δράσεις για παιδιά στην πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδή, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, πάρτι στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Οι Αθηναίοι, μικροί και μεγάλοι, θα γιορτάσουν μέσα από πολλές εκδηλώσεις, το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου, επιμελήθηκαν οι πολιτιστικοί φορείς του δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens.

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ, κορυφαίοι συλλέκτες και Djs της πόλης, περιμένουν τους επισκέπτες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για να τους διασκεδάσουν με αυθεντική ντίσκο μουσική, με πρωτοβουλία του This is Athens. Οι δισκοθήκες ανοίγουν και γεμίζουν την Αγορά με τις καλύτερες μουσικές στιγμές των θρυλικών club των early ‘70s.

Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο Φιλοπάππου

Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στην πόλη θα κορυφωθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, στον Λόφο του Φιλοπάππου. Το πρωί της Κυριακής στο Ζάππειο διοργανώνεται αποκριάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών με τίτλο «Καπέλα και αξεσουάρ από τη δεκαετία του 1920». Παράλληλα η
η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα παίζει μουσική και γνωστά αποκριάτια τραγούδια ενώ χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και ορισμένες από τις εκπλήξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ