Κοντοσούβλι – γίγας στην Αμφίκλεια μήκους... 130 μέτρων
Ανανεώθηκε:

Ένα από τα έθιμα που κυριαρχούν στην Αμφίκλεια την περίοδο της Αποκριάς, και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή που κορυφώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι το κοντοσούβλι-γίγας.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αμφίκλεια οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων.
Αφού ψηθεί το προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Απόκριες: Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση - «Βουλιάζει» από επισκέπτες η πόλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Τα θέματα στην «ατζέντα»
07:59
ΕΛΛΑΔΑ
Ληστεία στα διόδια της Δουκίσσης Πλακεντίας τα ξημερώματα - Απείλησαν την υπάλληλο με όπλο
07:48
ΕΛΛΑΔΑ
Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ΜΟΕ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να κριθεί σε δεύτερο βαθμό
07:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών και τα επόμενα βήματα στα ελληνοτουρκικά
07:27
ΕΛΛΑΔΑ