ΕΛΛΑΔΑ

Διασώστης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Οι Τούρκοι μας δείχνουν ευγνωμοσύνη με κάθε τρόπο

Διασώστης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Οι Τούρκοι μας δείχνουν ευγνωμοσύνη με κάθε τρόπο
«Ανοίγουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους, μας χειροκροτούν και μας κάνουν το σήμα της καρδιάς για να μας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους» είπε ο Έλληνας διασώστης

Συγκινητικές στιγμές βιώνουν τα μέλη του κλιμάκιου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην Τουρκία με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε την Παρασκευή (24/2) τη 2η μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Για τα όσα βιώνουν στο ταξίδι αυτό μίλησε στο o διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τζαν Μεμέτ Αλί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε:

«Ήρθαμε στην Τουρκία με 40 τόνους ανθρωπιστής βοήθειας την οποία παραδώσαμε στην Ερυθρά Ημισέληνο αφού ο δικός μας ρόλος είναι να συνδράμουμε στην αποκατάσταση, και εντός των επόμενων ημερών θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε εικόνα της κατάστασης στις σεισμόπληκτες περιοχές αφού οι αποθήκες που βρισκόμαστε προκειμένου να παραδώσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι κοντά στο σημείο ωστόσο αυτό που έχουμε βιώσει από την επαφή μας με τον λαό που συναντάμε στον δρόμο είναι μοναδικό.

Ανοίγουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους, μας χειροκροτούν και μας κάνουν το σήμα της καρδιάς για να μας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους».

Δείτε το βίντεο:

Οι ευχαριστίες του πρόξενου

Σημειώνεται ότι, το πρωί της Κυριάκης στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, Αϊκούτ Ουνάλ, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), τονίζοντας ότι η προσφορά τους αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους που από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη δράση του Ε.Ε.Σ. που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, όταν ενημερώθηκε από τους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο, ανέφερε:

«Ήταν ένα ισχυρό και απόλυτα θετικό μήνυμα αναγνώρισης των συνεχών προσπάθειών που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ. για να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον τουρκικό λαό που έχει υποστεί μια βιβλική καταστροφή. Τούτο επιτείνει περαιτέρω την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Θυμίζεται ότι στην αναχώρηση της αποστολής του Ε.Ε.Σ. παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τους εθελοντές του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία έχουν συλλεχθεί από την αγάπη και την αλληλεγγύη των Ελλήνων σε όλη τη χώρα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (21/2), ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ