ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανέμων και ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανέμων και ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο
Την ίδια ταλαιπωρία βίωσαν επιβάτες που βρίσκονταν σε άλλα αεροδρόμια και ταξίδευαν προς το Ηράκλειο, καθώς οι πτήσεις τους επίσης ακυρώθηκαν ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκατοντάδες επιβάτες έχουν παραμείνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί. Τουλάχιστον δύο αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν.

Πρόκειται για δύο πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα που επιχείρησαν το πρωί να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο ωστόσο οι άνεμοι δεν τους το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις αφετηρίες τους.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν η μία μετά την άλλη. Την ίδια ταλαιπωρία βιώνουν επιβάτες που βρίσκονται σε άλλα αεροδρόμια και ταξίδευαν για το Ηράκλειο και επίσης οι πτήσεις τους έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, Γιώργο Πλιάκα, το πρόβλημα φαίνεται πως αρχίζει να εξομαλύνεται και οι πρώτες πτήσεις έχουν αρχίσει να εκτελούνται προς τον αερολιμένα Ηρακλείου.

Ξεριζώθηκαν δέντρα από τους ανέμους

Σε επιφυλακή βρίσκονται, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, σήμερα οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν σε δύο περιπτώσεις καθώς δύο δέντρα ξεριζώθηκαν στο Γιόφυρο. Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν και έκοψαν τα δέντρα απομακρύνοντάς τα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ