ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την Σοφία Νικολάου με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ

Έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την Σοφία Νικολάου με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ
Οι καταγγελίες αφορούν αναθέσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, οι οποίες φέρεται να προκάλεσαν ζημία ύψους 2 εκατ. ευρω στο ελληνικό δημόσιο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στο... εισαγγελικό μικροσκόπιο βρίσκονται πλέον οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με απευθείας αναθέσεις της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Αφορούν αναθέσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, οι οποίες φέρεται να προκάλεσαν ζημία ύψους 2 εκατ. ευρω στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη, η επίκουρος εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου ήδη διενεργεί έρευνα, με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτιστο τον Παύλο Πολάκη.

Η έρευνα για τις απευθείας αναθέσεις διενεργείται με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Εισαγγελία πέραν των αναθέσεων, τις οποίες ήδη διερευνά, δεν έχει ωστόσο αρμοδιότητα να εξετάσει στην ουσία του «πόθεν έσχες» της Σοφίας Νικολάου, καθώς η έρευνα για το πόθεν έσχες γίνεται για όλους, όσοι κατέχουν ή κατείχαν δημόσιες θέσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Οι εν λόγω υπηρεσίες προς το παρόν δεν έχουν κάνει γνωστές τις κινήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ