ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη - Πληροφορίες για 8 νεκρούς

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη - Πληροφορίες για 8 νεκρούς
Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού Intime/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αρχείο)

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα συνέβη στα Τέμπη, καθώς επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό τρένο λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης (28/02).

Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity φέρεται να εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί, ενώ από τη σύγκρουση προκλήθηκε και φωτιά.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι ιδιαίτερα απόκοσμες.

Τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο από Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 21 μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας.

Δήμαρχος Λάρισας στο CNN Greece: Ανοιχτές οι εφημερίες και στα 2 νοσοκομεία

Μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως ακόμη προσπαθεί και ο ίδιος να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο ενημερώθηκε ότι τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός στη Λάρισα.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ